• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Fırıncı esnafı: Ramazan'da birbirimizi anlayalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Özelikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaygın olan fırın yemekleri Ramazan ayında daha fazla tercih edilirken fırıncı esnafını da hayli bir sıkıntıya koyuyor. Özellikle iftar saatlerinde fırına verilen yemeklerden dolayı ekmek pişirme alanı bazen kalmayabiliyor.

Sıcak havaya rağmen oruç ibadetini yerine getiren fırıncı esnafı, vatandaşların iftar saatine az bir süre kala getirdikleri yemekleri pişirmekte zorlandıklarını söylediler. Fırıncılar, vatandaşlardan empati yapmalarını istedi.

Yaklaşık 20 yılı aşındır fırıncılık yaptığını belirten Mustafa Ayaz, "Adıyamanlı vatandaşlar yemeklerini pişirmek için fırına getiriyor. Ben insanlarımızdan bize yardımcı olmalarını rica ediyorum. Yemekleri erkenden getirsinler. Bizlerde oruç tutuyoruz bunu dikkate almalarını istiyoruz. Vatandaşlar bu hava da dışarıda duramazken biz ateşin önünde orucumuzu eda etmeye çalışıyor. Bundan dolayı insanlarımızdan ricamız iftara 10 dakika gibi biz zaman kaldığında yemek, biber ve benzeri pişirilecek şeyler getirmemeleridir." dedi.

Ayaz, ekmek almaya gelen vatandaşların özelikle sahur vaktinde daha erken gelmelerini istedi.

Sıcak havalara rağmen Allah'ın emri olduğu için ateşin önünde oruç tuttuğunu söyleyen Serkan Taştaş "Ramazan ayında yoğunluk fazla oluyor. Buna rağmen Ramazan güzel geçiyor. Sıkıntı çok olmuyor. Bizler bu aylarda birbirimize karşı daha anlayışlı olmalıyız. Ramazan bize sabrı öğretiyor. Böylece Allah'a karşı daha güzel kulluk etme çalıyor insan." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA) 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir