• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Myanmar ordusu Arakan’da yeni savaş suçları işliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amnesty’nin raporunda, yargısız infaz, keyfi tutuklama, işkence ve zorla kaçırmalara atıfta bulunularak, Myanmar ordusunun şu anda Arakanlı azınlığa karşı yeni savaş suçları ve diğer insan hakları ihlallerini işlediğine dair kanıtlar olduğu belirtildi.Raporda görüşlerine yer verilen Af Örgütü Doğu ve Güneydoğu Asya Bölge Direktörü Nicholas Bequelin, “Arakan eyaletindeki yeni operasyonlar, pişman olmayan, reform edilmemiş ve sorumsuz bir ordunun, kasıtlı bir taktik olarak sivillere dehşet saçtığını ve yaygın ihlallerde bulunduğunu gösteriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Af Örgütü'nün raporu, fotoğraflar, videolar ve uydu görüntülerinin yanı sıra farklı etnik gruplardan insanlarla yapılan onlarca röportaja dayanıyor.

Raporda, yapılan görüşmeler ve uydu görüntüleri de dahil diğer kanıtlar aracılığıyla, 14 sivilin öldürülmesi ve en az 29 sivilin yaralanmasıyla sonuçlanan hukuka aykırı en az yedi saldırının belgelendiği vurgulandı.

Amnesty, hükümeti sessiz kalmayı seçtiği için eleştirirken, yetkililer, tıbbi, gıda ve insani kaynaklara erişimi engellemeye devam ediyor.

Amnesty, ihlallerin ana faili ordu olmasına rağmen, Arakan Ordusu’nun da sivillere yönelik ihlallerde bulunduğunu iddia etti.

Zaman zaman sivil köylülere zarar verebilecek bir biçimde harekatlar düzenleyen Arakan Ordusu’nun ayrıca köyün idarecilerine ve yerel iş insanlarına, silahlı grubun faaliyetlerine karışmamaları konusunda uyarı mektupları yazarak onları tehdit edip, korkuttuğunu da savundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir