• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
`Başörtüsü Takmak Hata Değildir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)`e bağlı resmi ve özel okullarda kılık ve kıyafetlerine dair usul ve esaslara ilişkin yayımlanan yönetmelikte yer alan `Okul içinde baş açık` ibaresiyle, okullarda uygulanan başörtüsü yasağı, hukuksal zemin kazanırken yönetmelik yürürlüğe girmeden baskılar başladı.

Kılık Kıyafet Yönetmeliği`nin yayımlanması fırsat bilen yasakçı zihniyet, yönetmelik daha yürürlüğe girmeden ilk gününde Yüreğir İlçesi Koza İlköğretim Okulunda kendini gösterdi.

`Hatalıyım, Pişmanım` İfadelerin Yer Aldığı Tutanak İmzalatıldı
Okul idaresi tarafından okuluna başörtülü devam etmek isteyen kız öğrencilere bir daha başörtüsü takmayacakları yönünde sözleşme tutanağı imzalatıldı.

Okul idaresi tarafından velilerinin haberi olmadan, öğrencilerin kendisi yazmış gibi gösterilerek imzalatılan sözleşmede, "Hatamdan dolayı öğretmenim tarafından uyarıldım ama bu hatamı tekrarladım. Hatamı anladım, kılık kıyafet kurallarına uyacağım. Bir daha bu davranışımı tekrarlamayacağıma ve tüm kurallara uyacağıma dair söz veriyorum"şeklinde ifadelerin yer aldığı öğrenildi.

"Başörtüsü Takmak Bir Hata Değildir!"
Okullarına başörtülü devam etmek isteyen çocuklarına `Hatalıyım, pişmanım` gibi ifadelerin yer aldığı tutanağı imzalatan okul idaresi ile görüşen öğrenci velileri, `Çocuklarımızın başörtüsü takması bir hata değildir!" diyerek tepki gösterdi.

Kendilerinden habersiz hazırlanarak çocuklarına imzalatılan söz konusu tutanak hakkında bilgi almak için okula giden öğrenci velileri Aynur Sülün, Menekşe Kaya ve Ayşe Şanverdi, Okul Müdür Yardımcısı Özcan Özaykan ile görüştü.

Başörtülü Öğrenci İle Bıçak Taşıyan Örgenci Aynı Kefeye Konuldu
Okul Müdürü Özaykan, söz konusu tutanağın resmi matbu bir evrak olduğunu savunarak, okulda olumsuz davranış sergileyen öğrencilere imzalatıldığını söyledi. Örnek olarak ta başka bir evrak göstererek, okula bıçak getiren bir öğrenciye de aynı tutanaktan imzalatıldığını söyledi.

Müdür Yardımcısı Özaydın, öğrenci velilerinin yönelttiği, "Bu tutanakların, kılık kıyafet yönetmeliğinin yayımlanmasının ardından hemen aynı gün yapılmasının amacı nedir?" şeklindeki sorulara ise cevap vermedi.

Yapılan görüşmenin ardından İlke Haber Ajansı`na açıklama yapan öğrenci velisi Aynur Sülün sözlerini şöyle sürdürdü, "Başörtüleriyle okumak isteyen kız çocuklarımıza okul idaresince bizim bilgimiz dışında tutanak imzalatıldığı için veliler olarak okula geldik. Müdür yardımcısı bize, öğrencilerin olumsuz davranışları kapsamına giren hata ve kusurlarından dolayı bu tutanağın hazırlandığını, okula bıçak, silah getiren öğrencilere de matbu olan bu tutanaktan imzalattıklarını söyledi. Kızlarımızın durumunun da aynı olumsuz davranışlar kategorisine girdiği için bu sözleşmeyi imzaladıklarını söyledi.

Sözleşmeyi incelemek için talep edince içerisinde; "Okul kıyafet kurallarına uymadım, olumsuz davranışlarda bulundum. Öğretmenim tarafından uyarıldım. Hatalı olduğumu anladım, pişmanım. Bir daha yapmayacağıma dair söz veriyorum" gibi ibareler vardı. Çocuklarımızın başörtüsü takması bir hata değildir. Onlara Allah`ın verdiği bir haktır. Biz bu hususta sonuna kadar çocuklarımızı destekliyoruz."

Başörtüsü Özgürlüğü İçin Evlatlarımızın Yanında Olacağız
Kendisinin de başörtüsü yasağından dolayı okuluna devam edemediğini belirten veli Aynur Sülün, "Ben örtü yasağı mağduru bir anne olarak kızımın okumasını istiyorum. Kızımın okuması için elimden gelen bütün fedakârlığı yapacağım. Başörtüsü özgürlüğe kavuşuncaya kadar Allah`ın izniyle bizler evlatlarımızın yanında olacağız. Allah`ın izniyle bu sorun mutlaka çözülecektir" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir