• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
BÜ  Yönetimi, İş Adamları İle Bir Araya Geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl Üniversitesi Yönetimi ve Bingöllü işadamları kahvaltıda bir araya gelerek üniversitenin Bingöl`e katkısı ve üniversitenin şehir ile ilişkileri konuşuldu.

 

Bingöl Üniversitesi`nin ev sahipliği yaptığı kahvaltıda Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kazım Yoldaş, Bingöl Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Burhanettin Baydaş, Bingöl Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Söğüt ile Bingöllü işadamları bir araya geldi. Üniversitenin Merkezi Kaferyası`nda düzenlenen kahvaltıya yaklaşık 80 iş adamı katıldı. Kahvaltılı toplantıda, üniversite ve Bingöl konusu ele alındı.

 

\"Her Konuda Yardımcı Olmaya Ve işbirliği Yapmaya Hazırız\"
Kahvaltı esnasında bir konuşma yapan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Bingöllü iş adamlarının üniversiteye sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.

 

Baydaş konuşmasına şöyle devam etti: \"Hem sizlerle tanışmak hem de Bingöl Üniversitesi ile Bingöllü işadamları arasında bir köprü kurmak için bir araya geldik. Üniversiteyi dışarıdan değil de buraya gelerek, bizzat yerinde görmenizi istedik. Bingöl Üniversitesi olarak, her zaman için iş adamlarımıza yardımcı olmaya ve onlarla ortak çalışmalar yapmaya hazırız. Bundan sonraki çalışmalarda, ortak hareket etmemizi gerektirecek durumlarda, yanınızda olacağımızı da belirtmek isteriz.\"

 

\" Barınma Konusunda İş Adamları Yardımcı Olmalı\"
Bingöl Üniversitesi`nde okuyan öğrenci sayısının 6 bin 750 kişiye ulaştığına dikkat çeken Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, kısa süre içinde hedeflenen öğrenci sayısının da 8 bin olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Bingöl dışından gelen öğrenci sayısının tüm öğrenciler içindeki oranının yüzde 55 olduğunu da belirterek, bu öğrencilerin ilimizin tanıtımında gönüllü elçi olarak görev yaptıklarını ifade etti.

 

Bingöl`de okuyan üniversite öğrencilerinin barınma sorununa da dikkat çeken Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, \"Bu yıl ve geçen yıl birçok öğrencimiz barınma sorunundan dolayı ya kayıt yaptırmadı ya da kaydını dondurdu. Barınma konusunda iş adamlarımız yardımcı olmalılar. Bunu da özel yurtlar açarak yapabilirler. Açılan her yeni yurt ile barınma sorununu biraz daha aşmış olacağız\" dedi.

 

\"Bingöl Üniversitesi Hızlı ve Başarılı Bir Şekilde Gelişiyor\"
İş adamları adına birer konuşma yapan BİGİAD Başkanı Medeni Arifoğlu ile Serbest Mali Müşavir Ali Burakgazi, üniversitenin hızlı ve başarılı bir şekilde gelişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek; iş adamlarının ihtiyaç duyduğu kalifiyeli ara eleman ihtiyacının karşılanması noktasında üniversitenin rolünün yadsınamaz derecede büyük ve önemli olduğuna dikkat çektiler.

Kahvaltının ardından dışarıya çıkan misafirlere, Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş tarafından üniversite hakkında bilgi verildi. Kampüs içerisinde hatıra fotoğrafı da çekildi.

 

Kahvaltıdan duydukları memnuniyeti dile getiren iş adamları, bu tür etkinliklerin üniversiteyle olan ilişkileri daha da pekiştirdiğini ve bu tür toplantıların devam etmesi gerektiğini dile getirdiler. Bingöl Üniversitesi yönetimi tarafından hem iş adamlarına yönelik hem de bölgedeki kanaat önderleri ile bu tür toplantıların devam edeceği kaydedildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir