• DOLAR 32.315
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2307.142
  • ...
Sübyancılığın meşrulaştırılmasına her kesimden büyük tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abdullah Şevki isimli bir yazar, Kültür ve Turizm Bakanlığının suç duyurusu üzerine kitabında "sübyancılığı" (pedofili) meşrulaştıran ifadeleri nedeniyle dün gözaltına alındı.

Şevki'nin kitaptaki skandal ifadeleri başta sosyal medya kullanıcıları olmak üzere her kesimden büyük tepki toplarken yapılan paylaşımlarda kitabın derhal toplatılması ve yayın izni verenlerin de bu suça ortak olduğu vurgulandı.

Sosyal medya üzerinden gösterilen tepkilerden bazıları şöyle:

Gazeteci Sevilay Yılman: Ahlaksız, müptezel, şerefsiz, haysiyet yoksunu, pislik herif Abdullah Şevki gözaltına alınmış! Kitabını okumadım. Sadece o sapkın pedofili ifadelerinin sayfasını gördüm. Eğer bu adam serbest kalırsa yuh olsun adalate! Biraz vicdan varsa bu şerefsiz cinsel istismardan yargılanmalı!

Sanatçı Gökhan Özoğuz: Arkadaşlar pedofili suçtur, korkunç bir hastalıktır. Zümrüt Apartmanı kitabında yazanlar bırakın korkunç olmasını ciddi tedavi altına alınıp toplum içine yaşamaları yasak olan insan sınıfına alınmalıdır. Etrafınızda bu tip insanlar gördüğünüzde sorgu sualsiz polise bildirin lütfen!

Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı: Çocuk cinayetlerinin her geçen gün arttığı ve milletimizi büyük üzüntülere boğduğu bugünlerde, Abdullah Şevki adlı yazarın Zümrüt Apartmanı romanında yer alan pedofili içerikli ifadeleri edebiyat / roman kılıfına sokularak geçiştirilemez. Pedofili suçtur ve cezasız kalamaz.

Sanatçı Haluk Levent: Samimi bir şey söyleyeyim mi? Bu pislikleri herkes lanetliyor ya. Hani lanetlemişken “ofansif mizah” adı altında çocukları cinsel obje gösteren hesaplar (kendilerince mizah) neden takip ediliyor. Biraz ciddiye alalım hayatı.. Biraz!

Gazeteci Cemile Bayraktar: Sapığın biri, iğrenç pedofili ifadeleri kullandı peki yayınevi, editör bu rezilliğe nasıl müsaade etti? Hepiniz mi sapıksınız? Dünya çapında akıl almayacak gibi ama pedofiliyi savunan az sayılmayacak kadar kurum, dernek var. Zümrüt Apartmanı sapkınlığının spontane olduğunu sanmıyorum. Bu pedofili sapkınlığı dünya çapında hızla yayılıyor, dolayısıyla bu Zümrüt Apartmanı sapıklığı da dışarıyla bağlantısı olan bir rezillik gibi, çok gür şekilde tepki verildi ama yarın unutmayalım, bu tarz sapkınlıklara kalıcı tepkiler vermek gerekiyor.

Milletvekili Sare Aydın: Çocuklarımıza karşı iğrenç tanımlamalarla hiç kimse yazma cesareti gösteremez, yayınevi bunu basamaz. Bu tarz edebiyat özgürlüğünü asla kabul etmiyorum. Pedofili sapıklarına karşı devletimiz tüm yargı süreçlerini en güçlü şekilde işletecektir, biz de takip edeceğiz. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir