• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Yasakçı Zihniyet Kürtçeyi Çözecekmiş!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhsin Şenol- DOĞRUHABER

CHP zihniyeti yıllarca Kürtleri yok saydı Kürtçeyi ise yasakladı. Şimdiler de ise manidar bir şekilde ‘Kürtçe bir haktır. Parlamentoda bununla ilgili çalışma yapılmalı’ söylemine sarılıyorlar. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerini değerlendiren Yazar Vahdettin İnce, “Bu sorunun ‘sorun’ olmasının kaynağı CHP’dir. Kürtlerin şunu unutmaması gerekiyor; Kemalist zihniyetten Kürtlere hayır gelmez” yorumunda bulundu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN KÜRTÇE ÇIKIŞI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, katıldığı bir iftar programında sorulan soru üzerine, “Anadil vazgeçilmez bir haktır. Kürtçe için yasal bir düzenleme yapılması gerekiyor. Buna uygun bir zemin oluşabilirse inanıyorum ki bütün parlamenterler de buna ‘Evet’ diyeceklerdir” ifadelerini kullandı.

CHP KÜRTLERİ GÖRMEZDEN GELDİ

Cumhuriyet tarihi boyunca gelen yönetimlerin Kürt meselesine ilişkin bir çözüm bulamadığı için üstünü örtmeyi yeğlediklerini belirten Yazar Vahdettin İnce, “Önce Kürt yok dediler sonra da Kürt vardır diyenleri de dövdüler. Hem de dayağın envaiçeşidiyle dövdüler. Bu meselenin unutulmasını sağlamaya çalıştılar. Nüfus çok fazla olduğu için bunu daha fazla gizleyemediler. Köylerden şehirlere göç başlayınca da artık bir şehirli gibi giyinsin ‘rehabilite’ olarak topluma katılsın şeklinde bir süreç vardı. Ama bu sosyolojik bir nehir olduğu için önüne set çekemiyorlardı. Zaman zaman açılımlarla ağza bal çalan bir CHP- Kemalist zihniyet vardı.” dedi.

KILIÇADAROĞLU’NUN AMACI KÜRT OYLARINI ALMAK

Yıllar sonra başlayan çözüm sürecinin durmasının kötü olduğunu ifade eden İnce, “Bu meselenin dövülerek, sövülerek çözülmeyeceği anlaşıldı. Birçok adım bu süreçte atıldı. Ama süreç baltalandı ve durduruldu. Ama CHP’nin son süreçte bu meseleye eğilmesi, rol alması meseleye eğilmesi değildir. Bu sorunun sorun olmasının kaynağı CHP’dir. Bugün bunu söylüyor olmaları makul bir çizgeye geldiklerini göstermiyor, İstanbul seçimlerinde Kürtlerin kritik oylarını avlamak içindir. Bir tarafta Kürtlere hiçbir şey vaat etmeyen sadece oy kazanmaya çalışan bir CHP var diğer tarafta ise olumlu adımları atan bir AK Parti’nin ise suskunluğu var” şeklinde konuştu.

“KEMALİST ZİHNİYETTEN KÜRTLERE HAYIR GELMEZ”

Türkiye’nin önündeki en büyük sorunun Kürt meselesi olduğuna değinen İnce, şöyle devam etti: “Şuan uğraştığımız; ekonomik, siyasal, politik, eğitim sorunlarının arkasında Kürt sorunun çözülememesi vardır. Türkiye dış politikasını belirlerken önüne bu sorun konuluyor. Türkiye iç meselelerini çözerken önüne bu sorun konuluyor. Türkiye bu soruna yıllardır milyar dolarlar harcıyor. Dolayısıyla Türkiye’nin bu sorundan kurtulması gerekiyor. Ama Kürtlerin şunu unutmaması gerekiyor; Kemalist zihniyetten Kürtlere hayır gelmez”

“KÜRTLERİN CHP İLE ANILMASI DERSİM’DEN DAHA BÜYÜK BİR ZULÜMDÜR”

Son süreçte yaşanan ‘Dersim’ tartışmalarına da değinen yazar Vahdettin İnce, “CHP lideri Kılıçdaroğlu Dersimli, Alevi ve Kürt’tür. Dolayısıyla gündemdeki Dersim tartışmalarıyla ilgili bir şey demesi bekleniyordu. Dersim’in komünist belediye başkanı ismi iade ederek hikmetli bir iş yapmıştır. Ama CHP bununla ilgili tek bir cümle kurmamıştır. Ne Alevilerin ne de Kürtlerin yaşadıkları sıkıntıları dile getirmemiştir. Kılıçdaroğlu’nun son açıklamaları Kürtlerin oylarını almaya yönelik bir numaradır.  Ama 31 Martta kısmen bunu başardılar. Çünkü AK Parti’nin milliyetçi bir politika izlemesi bunda etkili oldu. Kürtlerin CHP’ye meyil etmiş olması zulümdür. Kürtlerin kendi katillerinin kucağına itilmesine sebep olan AK Parti’nin oturup düşünmesi gerekiyor. Bu bir vicdan meselesidir. Kürt katliamlarının altında imzası olan bir partiye Kürtler neden oy veriyor bunu HÜDAR PAR ve İslami çizgide hareket eden partilerin oturup düşünmesi geriyor. Kürtlerin CHP ile anılması Dersim’den daha büyük bir zulümdür” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir