• DOLAR 32.368
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.452
  • ...
Mısır`da Reformlar Mursi`nin Yetkileri Doğrultusunda Yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MISIR - Mısır Meclisinin alt kanadı Mısır Şura Meclisinde yeni anayasa için oylama başladı. Anayasa Komisyonunun ilk iki madde oylandı ve firesiz kabul edildi.

 

Mısır Anayasa Mahkemesi, kurucu meclisi dağıtıp dağıtmama konusundaki kararını Pazar günü vereceğini açıklamıştı. Meclis, muhtemel bir dağıtma kararı çıkmadan önce anayasayı tamamlayıp, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin onayına sunmak ve bir referandum tarihi açıklamak için zamana karşı yarışıyor. Yaklaşık bir ay önce tamamlanan ve kamuoyuna değerlendirmeler için sunulan anayasa taslağı konusunda İslami hareketler ile seküler kesimler arasında bir takım anlaşmazlıklar yaşanmıştı.

 

omisyonda özellikle ordunun konumu ile ilgili olarak da bazı tartışmalar var. Eski anayasaya göre siviller tarafından hiç bir şekilde tartışılması mümkün olmayan ordunun bütçesi yeni anayasaya göre tartışılabilecek.
Bu arada cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, anayasa reformunun ülkenin ihtiyaçlarına göre şekillendiğini ve her zaman bunun ihtiyaca binaen yeniden ele alınabileceğini bildirdi.

 

Mursi, dikta Hüsnü Mübarek rejimini fasit olarak nitelerken başta onun çocukları olmak üzere ekibinin yargılanacağına dair seçim vaadini de tekrarladı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir