• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Diyarbakırlı Hastalar  Ulaşımda Mağdur Ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`da başta Eğitim ve Araştırma Hastanesi, olmak üzere Diyarbakır D. Tipi Cezaevi, 75 Yol, Musa Anter Cad, Yılmaz Güney, Yeniköy-Zümrütkent, Nevroz Alanı ve Kayapınar Caddeleri güzergahında yeterli sayıda belediye toplu taşıma araçlarının çalışmaması ve minibüslerin çalışmasına izin verilmemesi hasta ve hasta yakınlarını ulaşım konusunda mağdur ediyor. Mağdur olan hasta ve hasta yakınları İlke Haber Ajansı`na konuştular. Mağdurlar bu sorunun belediye tarafından biran önce çözüme kavuşmasını bekliyorlar.

 

\"Hastaneye Yetişmek İçin 1 Buçuk Saat Harcıyorum\"

Hastaneye yetişmek için yolda 1 buçuk saat harcadığını söyleyen Ferhat Bilgiç, \" Hastaneye gelmek bir rezaletti. Hastaneye geldiğimde 25 dakika araba bekliyorum. Bir düşünün bir hasta, hastaneye gelmek istediğinde 25 dakika araba bekliyor, en az 45 dakikada otobüs hastaneye yetişecek. Otobüs duraklarına yetişmek için ayrıca 15-20 dakikamız gidiyor. Nereden bakarsan 1 buçuk saat ancak ulaşabilirsin. Doğrusu bu durum güzel bir durum değildir. Biz bu durumun acil bir şekilde çözüme kavuşmasını istiyoruz. Aynı zamanda şunu da dile getirmek istiyorum minibüsler hastaneye gelmiyor. Bir şahıs olarak fikir ve düşüncelerimi dile getirmek istiyorum. Otobüsler dışında minibüslerde buraya gelirse daha çok güzel olur\" dedi.

 

\"Belediye Bu sorunu Çözsün\"

Yetkililerin bu durumu çözmesini beklediklerini söyleyen yürüme engelli Abdullah Savuk, \"Ulaşım konusunda halk burada perişan oluyor bunun bir çözüme kavuşmasını istiyoruz. Sadece otobüsler çalışıyor burada. İnsanlar 2 saat boyunca bekliyor. Servis ya geliyor ya gelmiyor. Bu böyle olmaz. Eğer biz belediye başkanını seçmiş isek ve o belediye de bize hizmet etmiyorsa ceketini alsın evine gitsin. Ayrıca Diyarbakır milletvekillerine sesleniyorum neden bu soruna bir çözüm bulamıyorlar? Belediyeden isteğimiz minibüslerin burada çalışmasıdır\" ifadelerini kullandı.

 

\"Büyük Sıkıntılar Çekiyoruz\"

Otobüslerin doluluk oranından yakınan Faysal Gümüş, \"Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne bulunduğum yerden gelmek için bazen üç araba değiştirmek zorunda kalıyorum. En az 1 buçuk saatte buraya varıyoruz. Dolmuşlar zaten buradan geçmiyor. Belediye otobüslerine de binen kişi sayısı 100`ü geçiyor. Hamile bayanlar oluyor, yaşlı kadınlar, hastalar oluyor ve bunlar ayakta kalıyorlar. Bu konuda çok büyük sıkıntı çekiyoruz\" dedi.

 

\"Minibüsler de Sefer Düzenlesin\"

Belediye otobüsleri dışında minibüslerin de hastane yoluna gelmelerini isteyen Recep Buzul ise, \"Otobüsler çok dolu oluyor ve ayakta kalıyoruz sıkıntı çekiyoruz. Otobüslerin durumu içler acısı. Yolculuğumuz bir saatten fazla sürdüğü için sıkıntı oluyor. Belediyeden beklentimiz araç sayısını çoğaltması ve araç içerisinde yaşlılar için özel bölümlerin yapılmasıdır. Ayrıca belediye otobüsleri dışında minibüslerin de buraya sefer düzenlemesi gerekir\" şeklinde konuştu. (Emrullah Araz / M.Sait Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir