• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Hayırsever işadamından eğitime destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te hayırsever işadamı Kemal Kara tarafından yaptırılacak 32 derslik Ortaokul binası için protokol imzalandı. Okul yapımı için hazırlanan protokol, Gaziantep Valisi Davut Gül'ün makamında imzalandı.

Protokolün ardından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gül, eğitime yapılan yatırımın toplumsal gelişmeye yapılan en önemli yatırımlardan biri olduğunu söyledi.

Gaziantep genelindeki okullarda tekli eğitime geçilmesi hedefi doğrultusunda ihtiyaç duyulan 100 okulun yapılabilmesi için her platformda eğitime destek çağrısında bulunduklarını belirten Gül, “Eğitime yapılan yatırım toplumsal gelişmeye yapılan en önemli yatırımlardan biridir. Eğitim-öğretim meselesi özünde bir insan meselesidir. Hayırseverlerimiz, yaptırdıkları ve yapacakları okullar ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimli, nitelikli birer birey olarak yetişmelerine vesile olacaklardır. Elbette ki eğitime verilen desteği maddiyatla ölçmek mümkün değildir. Verilen desteğin sonuçlarına bakıldığında ise insan yetiştirmek gibi paha biçilemez bir değere sahiptir.  Bu vesile ile kadim şehir Gaziantep’in, eğitimi şiar edinmiş gönlü geniş, yardımsever ve kadirşinas insanları ile hedefimiz olan 100 hayırsevere hızlı bir şekilde ulaşacağımıza ve her alanda olduğu gibi eğitimde de diğer illere örnek teşkil edeceğimize olan inancımız tamdır.” dedi.

Gül’ün açıklamasının ardından Vali Gül, hayırsever Kara ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete arasında 32 derslikli ortaokul protokolü imzalandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir