• DOLAR 32.563
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2433.907
  • ...
Ahlaksızlığa Kılıf Uydurdular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Üniversitesinde görev yapan öğretim görevlilerinden oluşan bir heyet ve Mersin Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (MERKAM), " Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi`nde "Üniversite Öğrencilerinde Flört Şiddeti" adlı forum düzenledi.

Düzenlenen forumda üniversite öğrencileri üzerinde yapılan anket, katılımcılara sunulurken, üniversite içerinde ahlaksız ilişki yaşayan gençlere ise "Genç Çift" olarak sunulup, bunlara danışmanlık ve tedavi hizmetleri sunan merkezler kurulması önerisinde bulunuldu.

Anket Toplam 1097 Kişi Arasında Yapılmış
Yapılan anketler hakkında bir sunum yapan Öğretim Görevlisi Asiye Uzel, "Mersin Üniversitesi son sınıf öğrencilerinin şiddeti kabul etme durumları" başlıklı sunusunda 2011 yılında mezun olan 1292 kız öğrenciden 624`üne ve 1080 erkek öğrenciden 473`üne ulaşarak yaptıkları çalışmanın sonuçlarını aktardı.

Uzel, yapılan anketin sonuçlarına göre, fiziksel şiddetin uygulandığı kişilerin yüzde 25`inin öğrencilerin sevgilisi olduğunu söyleyerek bunun nedenlerinin yüzde 27 kıskançlık, yüzde 16 psikolojik sorunlar, yüzde 13 toplumsal baskı, yüzde 10 iletişimsizlik olarak elde edildiğini vurguladı.

Öğretim Görevlisi Tuba Güner ise, okullarda ve üniversitelerde "genç çiftler" arasında yaşanan şiddetin önlenmesi ve azaltılması için programlar oluşturularak yaşama geçirilmesi, ailelere ve yetkililere de bu konuda duyarlılık kazandırılması, şiddet uygulayanlara yönelik çalışmalar yapılması, flört şiddeti varlığında aile içi şiddetin irdelenmesi gerektiğini söyledi.

Güner, gençlere danışmanlık ve tedavi hizmetleri sunan merkezler kurulması yönünde bir öneride bulundu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir