• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batman'da tarın çalışanlarına yönelik Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 'Yenilikçi Tarım Projesi Eğitimi' temasıyla 'Tarım Vizyonu' konulu eğitim program düzenlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Konferans salonunda düzenlenen programa Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, Prof. Dr. Kenan Peker ile tarım çalışanları katıldı.

Günde yaklaşık 7 saat verilecek eğitim 8 gün boyunca devam edileceği belirtildi. Ziraat Mühendisi Celalettin Ceylan'nın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan program Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas'ın selamlama konuşmasıyla devam etti.

Programın ilk oturumunda konuşan Prof. Dr. Kenan Peker, "Gerçekten ülke tarımının kalkınmasının ana formülü inovasyon dediğimiz olay üzerinden düğümleniyor. Burada mühendis arkadaşlarımıza çok şey düşüyor. Özellikle bir genel perspektifle bakacak olursak dışarıdan yöremize ülkemize çok sayıda insanın geliyor olması gerek Türk cumhuriyetlerinden gerek Suriye'den gelen göçmenler artık tarlada çalışacak işgücü problemini çözüyorlar. Ülke olarak yapmamız gereken artık bu coğrafyada nasıl ki kendi otomobilimizi üretmeye çalışıyorsak teknolojiyi her türlü üreten bir ülke vizyonuyla hareket etmeliyiz." dedi. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız