• DOLAR 32.369
  • EURO 34.985
  • ALTIN 2325.34
  • ...
NATO Karargah Sayısı Azaltıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı`ndan yapılan açıklamada;

1. NATO’nun yeni komuta yapısının oluşturulmasına yönelik çalışmalar kapsamında; NATO karargâhlarının sayısı azaltılmış, müttefik ülkelerdeki bir çok karargâh kapatılmıştır. NATO’da yürütülen uzun müzakereler sonucunda, yeni komuta yapısında bulunan önemli ve etkin karargâhlardan birinin Türkiye’de bulunmasına karar verilmiştir.

2. 08 Haziran 2011 tarihinde Brüksel’de icra edilen NATO Savunma Bakanları toplantısında alınan karar uyarınca, İzmir’deki Hava Komutanlığının yerine bir Kara Komutanlığı teşkil edilecektir.

3. Yeni teşkil edilecek olan NATO Kara Komutanlığı, doğrudan Mons/Belçika’daki Müttefik Harekât Komutanlığına bağlı üç ana karargâhtan biri ve NATO’daki tek Kara Komutanlığı olacaktır.

4. İzmir Kara Komutanlığı; 30 Kasım 2012 Cuma günü icra edilecek olan açılış törenini müteakip 01 Aralık 2012 tarihinden itibaren faaliyete geçecektir.

5. 30 Kasım 2012 tarihinde yapılacak İzmir Kara Komutanlığı açılış törenine; Türk Silahlı Kuvvetlerini temsilen Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah ATAY katılacaktır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir