• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"İtikafa girmekle dünyanın süsünden biraz da olsa sıyrılıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adıyamanlı gençler, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) hiç terk etmediği itikat sünnetini ihya ediyor.

İnsanların gittikçe dünyevileştiği bir zamanda böylesi kutsi anların feyiz ve huzur içerisinde geçirilmesi için mutlaka değerlendirilmesi ve ihya edilmesi gerektiğini vurgulayan gençler, arkadaşlarını da itikâf sünnetini yaşamaya ve yaşatmaya davet ettiler.

İtikâf ibadetinin huşu içerisinde geçmesi için camide görev yapan diyanet personeli Abuzer Kırmızı "Ramazan ayında bütün il ve ilçelerde Peygamber Efendimizin unutulmuş bir sünneti olan itikâfı tekrar ümmeti Muhammed'e hatırlatmak babında gençlerimizin katımıyla gerçekleştirdik. Burada şu anda güzel bir şekilde itikâf ediliyor. Gençlerimizin de bir tecrübesi olacak bu ilk itikâflarıdır." dedi.

Kırmızı, "İtikâfa girme amacımız: Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem'in) sünnetini canlandırmak, itikafa girerek dünyanın süslü yaşantısından biraz da olsa uzaklaşarak manevi bir ortamda Rabbimize yönelmektir." ifadelerini kullandı.

Mustafa Demirelli, "Biz Peygamber Efendimizin unutulmuş olan bir sünnetini tekrar canlandırmak için geldik buraya. Kur'an okuyoruz, ibadet ediyoruz, namaz kılıyoruz. Sadece cami içerisinde gidip geliyoruz. İnternette, boş yerlerde vakit geçireceğimize burada Allah rızası için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"Bizlerle beraber gelip itikafa girebilirsiniz"

Furkan Tohumcu, itikâfın önemine vurgu yaptıktan sonra "Unutulmuş bir sünneti yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem'in) sünneti olan Ramazan ayının son 10 gününde itikâfa girilir. Biz de bunu gerçekleştiriyoruz. Kur'an okuyoruz, zikir çekiyoruz, namaz kılıyoruz. Eksik olan ibadetlerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. Ramazan'ın son 10 günündeki Peygamber Efendimiz (Sallallahü Aleyhi ve Sellem'in) sünnetini herkesin yerine getirmesini istiyoruz. Bizlerle beraber gelip itikafa girebilirsiniz." dedi.

Osman Çeliker, "Ramazan'ın son 10 gününde Peygamber Efendimizin gece ve gündüzü ibadetle geçirmiştir. Biz de bu sünneti yaşamak amacıyla camimizde itikâfa girdik. Kur'an-ı Kerim okuyup, namaz kılarak, eksiklerimiz tamamlayarak itikafın gereklerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Dünya telaşından az da olsa sıyrılarak kulluğumuzu hatırlamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Adıyaman merkezde İl Müftülüğü tarafından itikâf sünnetine açılan 14 camide Müslümanlar ibadet etmenin huzurunu yaşıyor.

İbadete açılan camilerse şu şekilde: Abdulkadir Geylani, Altınşehir, Emir Sultan, İmam-ı Azam Ebu Hanife, Kab, Kayalık, Mehmet Zahit Kotku, Malazgirt, Mehmet Kırcalı, Ömer-ul Faruk, Saltoğlu, Şeyh Muhyiddin-i Arabi, Ulu Camii ve Yenimahalle (Seyda) Camisi. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir