• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
"Su göletinin seti yıkılınca mağdur olduk"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl'ün Sancak Beldesine bağlı Büyükbaş köyü yaylasında geçen yıl ihalesi yapılarak 31/10/2018 tarihinde bitirilen hayvan içme suyu göletinin seti, ilkbaharda etkili olan sel suları ile yıkıldı.

Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, DAP kapsamında Bingöl İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 09.08.2018 tarihinde ihalesi yapılan, 10.10.2018 tarihinde başlanılan, 31/10/2018 tarihinde bitirilen hayvan içme suyu gölet seti, ilkbaharla başlayan sel sularına dayanamadı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen gölet setinin, sağlam yapılmadığı için erken yıkıldığını iddia eden köy sakinleri, mağdur olduklarını belirtti.

Su göletinin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden köy muhtarı Sabri Çiçek, "Yetkililer bu göleti kimin yaptığını bilirler. Göletimizin yeniden daha sağlam bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Yetkililerin bu konunun üzerinde durması lazım." dedi.

Yaylada hayvanlarını otlatan Ahmet Çur, geçen yıl sonbaharda yapılan hayvan sulama gölet setinin ilkbahar sel suları ile yıkılmasının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını dile getirdi.

Çur, "Bu bölgede sonbahara kadar hayvanlarımız burada otlanıyor. Yapılan göletin daha ilk yılında yıkılması, müteahitin hatasından dolayı, sağlam yapılmadığı içindir." dedi.

Seytihan Balaban ve Mehmet Başköy ise, "Üç hafta gibi bir süre içinde yapılan gölet, bir bahar görmeden yıkıldı" diyerek tepki gösterdiler. (Nihat Kanat-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir