• DOLAR 32.359
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2309.021
  • ...
Siyonistler Ramazan'ı esirlere iyice zorlaştırmaya çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Esirler Araştırma Merkezi, işgal rejimine ait zindan yönetimlerinin Ramazan ayını ve orucu esirlere zorlaştırmak, iyice çekilmez bir hale getirmek için çeşitli işkence ve eziyet yöntemlerine başvurduğunu dile getirdi.

Araştırmacı ve söz konusu merkezin resmi sözcüsü Riyad El-Eşkar, yaptığı basın açıklamasında işgal yönetiminin, esirlerin Ramazan ayının manevi havasını hissetmelerini ve kendilerini tamamen ibadete vermelerini engellemek için onlara çeşitli şekillerde baskı uyguladığını ve eziyette bulunduğunu dile getirdi.

Cezaevleri yönetimlerinin bu mübarek dönemde yaptığı zulümlerin sonuncusu da bu dönemde kantinden satın alabilecekleri maddelerin miktarını yüzde 50 oranında azaltması oldu. Bu dönemde esirlere çok az miktarda ve oldukça kalitesiz yemekler verilmesi sebebiyle, kantinde satılan yiyeceklerin fiyatlarının oldukça yükseltilmesine rağmen esirler yiyecek ihtiyaçlarının bir kısmını kantinden satın aldıkları malzemelerle karşılamaya çalışıyorlardı. Bunun üzerine cezaevleri yönetimi onların kantinden satın alabilecekleri malzemelerin miktarını yüzde 50 oranında azalttı.

El-Eşkar, işgalcilerin, esirlerin temsilcisi Nasır Ebu Hamid'i başka yere nakledecekleri gerekçesiyle Askalan Cezaevi'ne Ramazan ayı içinde üç kez baskın düzenlediklerine dikkat çekti. İşgalcilerin bu baskınlarda esirlerin eşyalarını tahrip ettiklerini, her bir esire 500'er şikel ceza kestiklerini ve odalarındaki elektrikli aletlere el koyduklarını dile getirdi.

El-Eşkar, işgal yönetiminin sahradaki dört cezaevinde şiddetli sıcağa rağmen havayı serinletmek ve haşeratı engellemek için herhangi bir tedbir almaya yanaşmamakta ısrar ettiğine dikkat çekti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir