• DOLAR 32.594
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2422.59
  • ...
Karanlık Adam Dahlan Milliyetçiliğe mi Oynuyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin'deki El Fetih grubunun eski liderlerinden Muhammed Dahlan, Trump’ın ‘Yüzyılın Anlaşması’na karşı çıktı. Dahlan, anlaşmanın Filistin halkı için çok tehlikeli olduğunu vurgulayarak, bölgenin parametrelerini değiştireceğini vurguladı.

Filistinli muhalif lider Muhammed Dahlan, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından finanse edilen ve Nilesat uydusundan yayın yapan El Gad Televizyonu'nun sahibi olmanın yanısıra Orta Doğu coğrafyasındaki karanlık işlerden sorumlu tutuluyor.

ABD Başkanı Trump'ın, Yahudi damadı Jared Kushner'e hazırlattığı ve Ramazan ayı sonunda açıklanması beklenen ‘Yüzyılın Anlaşması' planına tepkiler giderek büyüyor.

Orta Doğu'nun en karanlık adamı olarak bilinen El Fetih lideri Muhammed Dahlan da, "Filistinliler ile İsrailliler arasındaki yapılacak” Yüzyılın Anlaşması "olarak bilinen Amerikan barış planına karşı çıktı. Dahlan, anlaşmanın Filistin halkı için çok tehlikeli olduğunu vurgulayarak, bölgenin parametrelerini değiştireceğini vurguladı.

Dün akşam plan hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Dahlan, “Mahmut Abbas'tan şu ana kadar plan hakkında net bir açıklama duymadım. Duyduğumuz ifadeler, burada ve oradaki bazı Filistinli yetkililerinin açıklamalarıdır” dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) yaşayan Dahlan, “Bu anlaşmaya izin verilmez. Bu anlaşmanın geçerli olmadığına ve uygulanmayacağına ikna etmek için izlenmesi gereken diplomatik çalışma yolları ve araçları var” dedi.

Dahlan, mevcut aşamada çözümün bölgesel veya uluslarası bir durum olmadığını; çözümün ise Filistin halkının atacağı adıma bağlı olduğunu belirtti.

Anlaşmanın Filistin halkı için çok tehlikeli olduğunu vurgulayarak, bölgenin parametrelerini değiştireceğini söyleyen Dahlan, ‘Yüzyılın Anlaşması'na karşı koymak için ulusal bir eylem programının uygulanmasını istedi.

kaynak: dünya bülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir