• DOLAR 32.318
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2300.388
  • ...
Şehid Molla Mehmet mezarı başında dualarla anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurtuluş Savaşı’nda Gaziantep savunmasının önemli isimlerinden ve kentin tanınmış âlimlerinden olan “Karayılan” lakaplı Şehit Molla Mehmet, şehadetinin yıl dönümünde Şehreküstü Konakları’ndaki Şıh Camii avlusunda bulunan mezarı başında dualarla yâd edildi.

Şıh Camii avlusunda düzenlenen törenin ardından Şehit Molla Mehmet’in mezarı başında Kuran-ı Kerim okunup, dua edildi.

Anma törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Hasan Teke, Şehit Molla Mehmet’in akrabaları, torunları, Kuvayi Milliye Derneği temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından açıklamalarda bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey’e, Karayılan’a ve 6 bin 317 şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vatan toprakları kolay kazanılmadı. O günden bugüne kadar yine terörle mücadele kapsamında birçok şehit verdik. Halen Suriye’de ve dünyanın birçok ülkesinde görev yapan askerlerimiz var. Bayrağımızın ve vatanımızın birliği, dirliği için mücadele ediyorlar. Allah onlardan razı olsun. Bu vesileyle bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir