• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
“Çocuklarımızı camilere yönlendirelim”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından ilçenin Ünaldı Mahallesi’ne yaptırılan Ulucanlar Camii dualarla ibadete açıldı. Ulucanlar Camii avlusunda düzenlenen tören, Hafız Mustafa Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Dualarla ibadete açılan caminin açılışında konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gençleri ve çocukları birçok kötü alışkanlıktan korumanın en iyi yolunun camilerden geçtiğini ve ebeveynlerin çocuklarını camilere yönlendirmesi gerektiğini söyledi.

Çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkalım”

Tahmazoğlu, “Camilerimiz bizim birliğimizin, beraberliğimizin ve dinimizin sembolüdür. Çocuklarımızı camilere getirin, camilerimiz onlarla şenleniyor. Onları korumanın en güzel yolu camilerden geçiyor. Gençlerimizi ve çocuklarımızı buralara alıştırırsak, birçok kötü alışkanlıktan da uzak kalacaklardır. Onları eğitime, dini eğitime, spora ve yaz kurslarına yönlendirelim. Çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkalım. Çünkü onlar bizim geleceğimiz.” dedi.

Şahinbey Belediyesi olarak bu zamana kadar 74 caminin açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatan Tahmazoğlu, ilçede 21 tane de inşaatı devam eden caminin olduğunu ve her hafta birini ibadete açacaklarını belirtti.

Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu da Şahinbey Belediyesi tarafından ilçede açılışları gerçekleştirilen camilerin kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Allah’ın mescitlerini, Allah’ı çok zikreden ve ananlar yapar. Rabbim bu ayetin müjdesine nail olmak için gayret edip buranın yapılmasında emeği geçen bütün kardeşlerimizden razı olsun.” dedi.

Ünaldı Mahalle Muhtarı Nurettin Nane, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na Ulucanlar Camii'ni Ünaldı Mahallesi'ne kazandırdığı için teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Ulucanlar Camii, Ünaldı Mahallesi sakinlerinin hizmetine açıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir