• DOLAR 32.385
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.35
  • ...
Bayram öncesi yüzlerce ailenin yüzünü güldürdüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnsani Yardım, Eğitim ve Kültür Derneği (Batman Umut Kervanı), kentteki yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye Ramazan Bayramı öncesi giyim yardımında bulunarak yüzlerini güldürdü.

Yaptıkları yardım hakkında açıklamada bulunan Batman Umut Kervanı Genel Sekreteri Faysal Rüzgar, Ramazan Bayramı nedeniyle kentte bulunan 200 ihtiyaç sahibi aileye giyim yardımında bulunduklarını söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da hummalı bir yardım çalışması başlattıklarını aktaran Rüzgar, “Ramazan ayına girdiğimiz ilk günlerden başlayıp hâlâ devam eden gıda kolisi yardımlarımız 2 bin koliyi aştı. Dünya Yetimler Günü'nde 100’e yakın yetim çocuğu bir giyim firmasında giyindirdik, yetimlere harçlıklar verdik. Zekâtlarını kendi elleriyle vermek isteyen birçok hayırseverle yoksul aileleri ziyaret edip yardımlarını ulaştırmalarına yardımcı olduk. Dün ve bugün yaklaşık 200 aileyi derneğe çağırarak giyim ihtiyaçlarını karşıladık.” dedi.

“Yardım bekleyen on binlerce aile var”

Yardım ağının genişlemesi için hayırseverlere çağrıda bulunduklarını vurgulayan Rüzgar, “Umut kervanı olarak kendimizi yoksullara yardım etmeye adamış bir kurum olarak görüyoruz. İmkânlar doğrultusunda yoksulları tespit edip daha sonra tespitlerine gidiyor, onları kategorize ediyor ve yardımlarımızı ailenin ihtiyacına göre yapıyoruz. Hayırseverlerden beklentilerimiz vardır. Yapmış olduğumuz yardım faaliyetlerini yerinde görmelerini ve gelip bize iştirak etmelerini istiyoruz. Gerçekten Umut Kervanı'ndan yardım bekleyen, umut bağlayan on binlerce aile var. Tüm mağdurlara yardım edecek imkânımız yok. Gelin yardım elimizi uzatalım. Bir nebze de olsa acılarını yapacağımız yardımlarla hafifletelim, onları sevindirelim.” ifadelerini kullandı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir