• DOLAR 32.6
  • EURO 34.88
  • ALTIN 2496.103
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Hak ve Sanayici İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Batman Şubesi, düzenlediği iftar programında çok sayıda iş adamını bir araya getirdi.

İftar programına, HAKSİAD Genel Başkanı Ramazan Azboy, HAKSİAD Şube Başkanları, HAKSİAD üyeleri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

İftar programının ardından açıklamalarda bulunan HAKSİAD Genel Başkanı Ramazan Azboy, Ramazan ayının rağbet, bereket, paylaşma, kaynaşma ayı olduğunu belirterek, bu vesileyle üyeleriyle bir araya geldiklerini söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı İleri, Verimli, Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketi’ne ilişkin konuşan Azboy, İVME Paketi’nden ümit var olduklarını, üretim, ihracat ve ivme programlarıyla krizi aşabileceklerini söyledi.

"Bu kriz hepimizin"

Azboy, "Türkiye bir kriz döneminden geçmektedir. Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ivme programından ümit varız. Bu paket, bu yılın açıklanan ikinci paketidir. Tabi bu paket içinde yalnızca 3 devlet bankasının destek vermesi bizce yetersiz görülmektedir. Özel bankaların da elini taşın altına koyması gerekir. Çünkü sonuçta bu kriz hepimizin krizidir. Bu krizi beraber inşallah üretim ve ihracatla, ivme programlarından güzelce faydalanmak suretiyle aşabileceğimize inanıyorum." dedi.

"Esnaf ve yatırımcı desteklemeli"

Özellikle geçtiğimiz yıldan itibaren dövizdeki dalgalanma ve enflasyondaki artışın yatırımcıları sıkıntıya soktuğunu vurgulayan Azboy, "Çünkü yatırımcılar önlerini göremiyor. Döviz hareketliliği ciddi sıkıntılar oluşturmaktadır. Özellikle ithalata dayalı ürünlerde üreticilerimiz ciddi sıkıntılar yaşıyor. Paramızın mevcut değerinin korunması için gereken tedbirler alınmalıdır. Özellikle sıkıntılar bu bölgede daha fazla hissedilmektedir. Çünkü dövizdeki hareketlilik belirsizlik oluşturmaktadır. Ayrıca hükümet bu konuda da hem esnafı hem de yatırımcıyı desteklemelidir. Destek verilmesi takdirde inanıyoruz ki bu sorunlar aşılacaktır." diye konuştu.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız