• DOLAR 32.497
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2485.152
  • ...
HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanlığının iftar programına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanlığının, geleneksel olarak her yıl açık alanda düzenlediği iftar yemeğine halk yoğun ilgi gösterdi.

İftar yemeğinin verileceği sokak önceden temizlendikten sonra gençler tarafından serilen halılarla hazırlandı. İftara yarım saat kala sofralar serildi, yemekler dolduruldu ve misafirleri ağırlamaya hazır hale getirildi.

İftara davetli Çınarlı halk ise, her yıl geleneksel hale gelen bu programda yer almak için erkenden iftarın verileceği sokağa akın etti. Kısa sürede sokağı baştan sona kadar dolduran vatandaşlar, adeta kardeşlik köprüsünü andıran bir görüntü oluşturdu.

Programın yapıldığı sokakta asılan, “Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevab yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz.” Hadis-i Şerif brandası ile iftar vermenin önemine atıfta bulunuldu.

11 ayın sultanı Ramazan’ı Şerif’te binlerce insanın aynı sofrayı paylaşması; birlik ve beraberliğin, kardeşlik manzaralarının oluşmasına vesile olurken, Müslümanların biribirlerini sevmeleri adına bir nebze de katkı sunan bu tür kitlesel etkinlikler, manevi atmosferi canlı tutma adına önemli bir vazife görüyor.

Çınar İlçe Başkanlığının bulunduğu sokakta yaklaşık bin 200 kişinin iştirak ettiği iftar yemeğine; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Abdurrahman Cens, Vedat Turgut, Diyarbakır İl Başkanı Osman Aktaş, HÜDA PAR Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal, kanaat önderleri, STK temsilcileri, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

İftardan önce kısa bir konuşma yapan HÜDA PAR  Çınar İlçe Başkanı Abdurrahman Tekdal, “Cenab-ı Hakk’a şükürler olsun ki, her sene Ramazan ayında, şu bereketli iftar sofralarımız vesilesiyle büyük kardeşlik halkasını, tekrar mübarek Ramazan ayı münasebetiyle tesis etme imkânı buluyoruz." dedi.

İftar öncesi Muzaffer Karavil Hoca'nın yaptığı duanın ardından ezanın okunmasıyla davetliler hep birlikte oruçlarını açtı.

İftardan sonra vatandaşlar, bu güzel organizasyonda emeği geçen yetkililere teşekkürlerini ileterek, memnuniyetlerini dile getirdi. HÜDA PAR yetkilileri ise, davetlerini kırmayıp gelen davetlilere teşekkürlerini sundu. (Ramazan Casuk-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir