• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
“Bir fakirin sofrasında benim de katkım olsun”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl merkez Sarıçiçek köyünde bulunan İMKB İlkokul ve Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yusuf Orta’nın, öğrencilerde yardımlaşma duygusunun pekişmesi için başlattığı, “Bir fakirin sofrasında benim de katkım olsun” çalışması, öğrenci ve ailelerinden yoğun destek görüyor.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Yusuf Orta, din dersinde teorik olarak işlenen yardımlaşma konusunun pratiğe dökülmesi için başlattıkları “Bir fakirin sofrasında benim de katkım olsun”  çalışmasının, Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle öğrencilerin yardımlaşma konusunda daha fazla duyarlı davrandıklarını söyledi.

“Bir fakirin sofrasında benim de katkım olsun” 

Orta, “Dersimizde öğrencilerimize yardımlaşmanın öneminden bahsediyoruz.  Bunu genelde teorik olarak öğrencilere anlatıyoruz ama pratikte hep sıkıntı yaşadık. Ramazan ayı vesilesiyle dedik ki yardıma muhtaç yoksul ailelerimiz, kardeşlerimiz var. Öğrencilerimizle birlikte bir proje geliştirdik.  ‘Yoksulun, garibanın sofrasında benim de katkım olsun,’ diye ve gerçekten öğrencilerimiz o kadar heyecanlı bir şekilde bu projeye destek verdiler ki anlatamam. Kimi öğrencimiz evinden erzak getirdi, kimi öğrencimiz de ailesinden destek aldı ve beni en çok etkileyen de bazı öğrencilerimiz, kendi biriktirdiği harçlığı biz böyle bir projeden bahsedince, onlar o harçlığını gözü kapalı bir şekilde getirip katkılar bulundular. O kadar heyecanlı ki öğrencilerimiz anlatamam gerçekten.” dedi.

Okul öğrencilerinin, yardımlaşma duygusunu çok güzel bir şekilde benimsediklerini, yapılan yardım çalışmasıyla gördüklerini dile getiren Orta, “Biz de inşallah bu hafta içerisinde bu topladığımız nakdi ve gıda yardımlarımızı kendi elimizle yoksul ve gariban ailelere teslim etmeye başladık.  Bizim okulda ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimiz var, öncelikle onlara dağıtacağız, sonra köydeki yoksul garibanlara dağıtacağız ve geri kalanını da inşallah onu da yakın bölgelerdeki köylere dağıtırız inşallah.” diye konuştu.

“Ramazan ayı yardımlaşma ayı olduğu için kendi harçlığımızı fakirlerle paylaşacağız”

Ramazan ayında fakirlere ulaştırılmak üzere yapılan çalışmaya katkı sunduklarını ifade eden öğrencilerden Malik Arslan, “Evden getirdiğimiz gıdaları ve kendi harçlığımızdan bir araya topladıklarımızı fakirlere yardım olarak dağıtacağız. Din dersi hocamızın başlattığı ‘Bir fakirin sofrasında benim de katkım olsun’ çalışması kapsamında öğrenciler olarak katkı veriyoruz. Ramazan ayı yardımlaşma ayı olduğu için öğrenciler olarak yapılan çalışmaya kendi harçlığımız ve ailemizin verdiği gıdaları getirip teslim ediyoruz. Bir araya getirdikten sonra köyümüzdeki ve çevre köydeki fakirlere dağıtacağız.” dedi.

“Okul ve ailemizin katkılarıyla fakirlere yardım edeceğimiz için mutluyum”

Sarıçiçek köy okulunda okuyan öğrencilerden Esra Ercan da “6’ncı sınıf öğrencisiyim. Ramazan ayı yardımlaşma ayı olduğu için öğretmenimizin de bir çalışması oldu, birlikte katkı sunuyoruz.  Evden aldığımız gıdaları ve kendi harçlıklarımızdan paraları bir araya getirip fakirlere, öğretmenlerimiz vesilesiyle ulaştıracağız.” şeklinde konuştu.(Nihat Kanat-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir