• DOLAR 32.571
  • EURO 35.039
  • ALTIN 2428.002
  • ...
45 Ticaret Odası Kürt Sorununu Siyasilerle Görüşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN- VATSO toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ile yerel ve ulusal basında gazeteciler katıldı. Burada konuşan Mirza Nadiroğlu kısa bir süre önce Orta Avrupa düzenledikleri gezinin oldukça verimli geçtiğini belirtti.


45 Ticaret Odası Başkanları Siyasilerle Görüşecek
Daha Sonra Kürt sorunuyla ilgili olarak 45 Ticaret Odası Başkanlarıyla birlikte siyasileri ziyaret edeceklerini aktaran Nadiroğlu, \"Kürt sorununun çözümü için bir hareket başlattık. Bunun ilk adımını Diyarbakır`da attık. Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Remzi Can`ın başkanlığından bir çalışma başlattık. Ve 45 oda başkanı ile birlikte bir toplantı düzenledik. Bu toplantıda ülkemizde kangren haline gelen Kürt sorunun çözümü noktasında bıçağın kemiğe dayandığını dile getirdik. Daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında bir toplantısı düzenledik. Bu toplantıya MİT müsteşarlığında yetkililer de katıldı. Bizler Kürt sorununu orada da gündeme getirdik. Bunu sayın başbakanımızla görüştük\" dedi.


CHP İle Görüşülecek
Önceki siyasilerin kutluk sevdalarından dolayı Kürt sorununun bu noktaya geldiğini aktaran Nadiroğlu sözlerini söyle sürdürdü. \"Yarın bu konuda 45 oda başkanı ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`yla görüşeceğiz. Önümüzdeki günlerde MHP ve BDP`li yetkililerle bu konuyu görüşeceğiz.\" İfadelerini kullandı.(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir