• DOLAR 32.432
  • EURO 34.459
  • ALTIN 2489.062
  • ...
Cezaevinde Namaz Konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Erzurum E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu`nda tutuklu ve hükümlülerin dini ve ahlaki gelişimlerini sağlamaya yönelik konferans düzenlendi.

Konferansta İl Müftü Yardımcısı Muharrem İmamoğlu tarafından, "Abdest, Gusül, Teyemmüm ve Namaz" konularında bilgiler verildi. Konferansa kurum müdürleri, eğitim biriminin öğretmenleri, ceza infaz memurları, tutuklu ve hükümlüler katıldı. İl Müftü Yardımcısı Muharrem İmamoğlu, İslam`ın temizliğe çok önem verdiğini, bu sebeple ibadetlerin başlangıcında abdest ve guslü emrettiğini, gerçek anlamda kılınan namazın insanın kötülüklerden alıkoyacağını, ibadetlerin insanlarda sorumluluk bilincini takviye ettiğini ifade etti.

Programın sunuculuğunu yapan İl Müftülüğü Cezaevi Vaizi Yusuf Ceylan, tutuklu ve hükümlülerin dini ve ahlaki gelişimlerini sağlamak amacıyla Kur`an-ı Kerim öğretimi yapıldığını, koğuşlarda sohbetlerin, dini danışmanlık ve manevi rehberlik kapsamında birebir görüşmelerin ve konferansların tertiplendiğini ve bundan sonra da bu tür konferansların düzenlenmeye devam edeceğini ifade et.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir