• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Elibüyük: ​"Kültürel etkinlikler günlük siyasetten uzak olmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, beraberinde İl Başkan Yardımcıları Burhanettin Manas, Murat Karinçu ve Bağcılar İlçe Başkanı İrfan Utanç, Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Yalçın’dan oluşan heyetle Sultanahmet meydanında devam eden "38. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı"nı ziyaret etti.

Fuarda bulunan standları tek tek ziyaret eden Elibüyük,  stand görevlileri ve yayıncılarla yaptığı görüşmelerle fuarın gidişatı hakkında bilgi aldı. Fuara katılımın geçen senelere göre daha yoğun olduğunu belirten yayıncılar, kitapseverlerin ilgisinden ve satışlardan memnun olduklarını dile getirdiler.

"Kültürel etkinlikler günlük siyasetten uzak olmalı"

Yaptıkları ziyaretin ardından açıklama yapan Elibüyük, "Her sene fuarı ziyaret etmeye çalışıyoruz. Bu sene İstanbul seçimlerinin belirsizliği sebebiyle fuar yaklaşık 2 hafta geç başladı. Bu tür kültürel etkinliklerin siyasetten uzak olması lazım. Ülkenin kalkınması için, insanların doğru bilgiye ulaşması için okumanın şart olduğunu düşünüyoruz. O yüzden bu tür kültürel etkinliklerin günlük siyasi tartışmalardan, kavgalardan uzak olması gerekir. Hangi belediye olursa olsun bu gibi etkinliklerin önünü açarak desteklemelidir. Fuarın bu sene daha hareketli olduğunu gördük. 2 yıl öncesine kadar Beyazıt Meydanı'nda açılıyordu. Sultanahmet Kitap Fuarının Sultanahmet’le özdeşleşen bir önemi var. Mekân bu sene gayet iyiydi. Katılımcılar da çok memnundu. Fuara ilginin de iyi olduğunu ifade ettiler." diye konuştu.

Zaman zaman insanların kitap okumadığı ile ilgili haberlerin medyada yer bulduğunu hatırlatan Elibüyük, "Yayınevleri ve çalışanlarının kitap satışlarının yüksek olduğunu, okuma oranlarında artış yaşandığını belirttiler. Biz de buna sevindik. Kendimizi, toplumumuzu geliştirmek, çocuklarımızın eğitimini verirken diğer yandan da kültürlerini geliştirmek için desteklemek gerekiyor. Bu vesileyle 38. Kitap ve Kültür Fuarının hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği fuar ay sonuna kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir