• DOLAR 32.601
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.627
  • ...
Filistinli esirlerin kaldığı hapishaneler adeta fırına dönüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Esirler Merkezi, bugün Filistin'i vuran sıcak dalgası yüzünden işgalcilerin, Nakab Çölü'nde bulunan cezaevlerinde çok zor şartlar yaşandığını ve çok aşırı bir sıcağın hâkim olduğunu dile getirdi. Nakab Çölü'nde bulunan cezaevleri ise Nakab, Ramon, Nefha ve Eyşel cezaevleri.

Filistin Esirler Merkezi, sahradaki cezaevlerinde tutulan esirlerden aldığı bilgilere dayanarak yaptığı açıklamada, bugün Filistin'in tümünde etkisini gösteren sıcağın söz konusu cezaevlerinde çok daha fazla etkili olduğunu ve sıcaklık derecesinin normalin çok üstünde olduğunu ifade etti. Ramazan ayı dolayısıyla esirlerin oruç tutuyor olmaları sıcaktan daha fazla etkilenmelerine neden oluyor.

Cezaevlerinde doğru düzgün serinletme sisteminin bulunmaması ve koğuşların sıkıca kapatılması, sıcakların esirler üzerinde etkisini daha fazla göstermesine yol açıyor.

Filistin Esirler Merkezi adına konuşan Riyad El-Eşkar, sıcaklar yüzünden esirlerin bazı sağlık sorunlarına maruz kalmalarından endişe ettiklerini dile getirdi.

Eşkar, sıcakların aşırı artmasının çölde bazı tehlikeli ve zehirli haşeratın ortaya çıkmasına da neden olduğunu hatırlatarak, bunların da esirler açısından tehdit oluşturduğunu vurguladı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir