• DOLAR 32.519
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2434.701
  • ...
Suriyeli aile kendilerine uzanacak bir el bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Suriye savaşının başlamasıyla önce Şanlıurfa'ya ardından Siirt'e ailesiyle birlikte sığınan Ahmet Ubeyd, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Kamışlı'ya bağlı Tel Ebrak’ta hayvancılıkla geçimlerini sağladıklarını ve maddi bir refah içerisinde olduklarının belirten Ubeyd, Suriye'deki savaşın patlak vermesiyle her şeylerini kaybettiklerini söyledi.

YPG/PKK'nin, Kamışlı beldesini ele geçirmesinin ardından yaptığı zulm ve IŞİD'ın beldeye başlattığı saldırılar nedeniyle hiçbir bir eşyalarını alamadan memleketlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirten Ubeyd, ilk olarak sınırdan Şanlıurfa'ya göç ettiklerini anlattı.

Şanlıurfa'da da hayata tutunmada büyük zorluklar yaşadıklarını belirten Ubeyd, bu nedenle Siirt'e geldiklerini belirterek, "Siirtli bir hayırsever Ensar ve Muhacir kardeşliğinde olduğu gibi bize evinin kapılarını açtı. Bizi bir eve yerleştirdi ve kira verebilecek duruma gelinceye kadar bizden kira almıyor. Allah kendisinden razı olsun, bizlere bu iyilikte bulunduğu için." dedi.

Ahmed Ubeyd, "Suriye'deyken pek alışık olmadığım inşaat, hamallık gibi ağır işlerde çalıştım. Bu nedenle boyun fıtığım oluştu, ellerimde kireçlenmeler, kilitlenmeler meydana geliyor. Şu an çalışamaz haldeyim. Evliyim ve 5 çocuğum var. Onlara bakmak zorundayım. Ramazan Bayramı'nda sonra bende oluşan bu sorunlar nedeniyle Ankara'da ameliyat olacağım." ifadelerini kullandı.

Devletin bazen kendilerine yardım ettiğini ancak bu yardımların yetersiz olduğunu belirte Ubeyd, "Hayırseverlerden gıda, giyim, para gibi yardımlarda bulunmuyorum. Sadece bana çalışabileceğim hafif bir iş versinler. Helal rızıkla ailemi geçindirmek için bana bu fırsatı versinler, başka bir şey istemiyorum." diye konuştu. (Murat Orhan- İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir