• DOLAR 32.314
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2279.904
  • ...
"İtikâf sünneti mutlaka ihya edilmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Abdurrahman İçlek, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Ramazan ayının son 10 gününde yapılmasını tavsiye ederek devam ettiği itikâf hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ramazan'ın son 10 gününün Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu belirten İçlek, Hazreti Muhammed'in hiçbir zaman terk etmediği itikâf sünnetinin mutlaka ihya edilmesi gerektiğini kaydetti.

Her Müslümanın Ramazan'ın son 10 gününü en güzel şekilde değerlendirmesi gerektiğini belirten İçlek, "Cenabı Allah Kur'an-ı Kerim'de, 'Rabbinizin mağfiretine ve genişliği göklerle yer kadar olan cennete kavuşmak için yarışın. Bu cennet, Allah'a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmıştır.' buyurmuştur. Müslümanlar Allah'ın mağfiretine sebep olacak amelleri işlemelidir. Cennet muttakiler için hazırlanmıştır. Onun için bizler de Ramazan'ın son 10 günü Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu belirtiyoruz. Müslümanlar mutlaka bu günleri değerlendirmesi gerekir." dedi.

"Peygamberimiz itikâf sünnetini hiçbir zaman terk etmemiştir"

Hazreti Muhammed'in itikâf sünnetini hiçbir zaman terk etmediğini aktaran İçlek, "Ramazan'ın son 10 gününde yapılan itikâf Resulullah'ın bir sünnetidir. Bu sünnet kitapla, hadisle sabittir. Resullullah bazı sünnetleri terk etmiş, bazılarını da bazen kılmış; ama itikâf sünnetini hiçbir zaman terk etmemiştir. Peygamber Efendimiz, 'Ramazan'ın başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennemden kurtuluştur' diye buyurmaktadır. Onun için Ramazan'ın son 10 günü Müslümanlar için büyük bir fırsattır. Mutlaka bu fırsatın elden bırakılmaması gerekir." diye konuştu.

"İtikâf sünneti terk edilmemeli"

Müslümanların itikâf sünnetini ihya etmesi gerektiğine işaret eden İçlek, "Bir de insan itikâfa girdi mi mutlaka Kadir Gecesine denk gelir. Kadir Gecesi Ramazan'ın son 10 gününde tekli gecelerde aranması gereken bir gecedir. İtikâfta olan insan mutlaka bu geceyi elde edecektir. Resullullah her zaman Ramazan'ın son 10 gününde itikâfa giriyordu. Hatta vefat ettiği sene 20 gün itikâfa girdi. Hem bu sünneti elden bırakmamak hem de büyük bir sevap olduğu için itikâfı yerine getirmek gerekir. 10 gün sürekli camide ibadet yapılamazsa dahi bazı günler ve saatlerde yapılabilir. Camiye girildiğinde bile itikâf niyeti getirilirse bu sevap kazanılabilir. Müslümanlar mutlaka bu sünneti ihya etmeli, onu terk etmemelidirler." ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir