• DOLAR 32.328
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2299.693
  • ...
SON DAKİKA
Beklenen Parti: HÜR DAVA PARTİSİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mehmet Laçin / İstanbul

Mustazaflar Hareketinden beklenen açıklama geldi. Mustazaflar Hareketinin Parti kurma yolunda geldiği aşamayı Doğruhaber’e anlatan Mustazaflar Hareketi Kurucu Üyelerinden Sait Şahin, parti ismi ve teşkilatlanma yapısıyla ilgili önemli bilgiler verdi.

İşte Sait Şahin’in sorularımıza verdiği yanıtlar;

Öncelikle Mustazaflar Hareketi olarak başörtüsü ile ilgili yeni düzenleme hakkında neler düşünüyorsunuz? Müslüman halk başörtüsü yasağı zulmünün sonlandırılmasını beklerken tam tersine daha da katmerleşti. Bu konuda Müslümanların bireysel ve camialar olarak tavrı nasıl olmalı?

Biliyorsunuz Ak Parti, Müslüman halkın oyları ile üç dönemdir alternatifsiz iktidar. Müslüman halkın Ak Parti’yi tercih etmesindeki temel etken de geçmişte özellikle dini yaşam alanlarında yaşadığı zulümlerdir. Ak Parti’nin öncüleri de geçmişin bu zulmüne uğramış ve mağdur olmuş şahsiyetler. Müslüman halk, bir yönüyle hallerinden anlarlar diye din konusunda aynı mağduriyeti yaşayan insanları tercih ettiler.

Dini ve insani haklarına ulaşma ümidi ile seçtikleri Ak Parti, maalesef bu Müslüman halka ihanet etmiştir. Bu genelge desteklerini aldıkları Müslüman halka ihanet genelgesidir. Başörtüsünün okullardaki uygulamasına kahir ekseriyetin istekli olduğu ve azgın azınlığın ise kerhen de olsa göz yumduğu bir vasatta Ak Parti’den beklenen, bu müsait ortamda başörtüsünün okullarda serbest bırakılmasına dair yasal düzenleme idi. Ama hükümet akıl almaz bir şekilde zıddını yaptı ve başörtüsünü okullarda yasaklama yoluna gitti. Kraldan daha kralcı kesildi. Aslında Ak Parti, son zamanlardaki icraat ve söylemleri ile sistem partisi olmak yolunda hızla ilerliyordu. Hatta öyle ki, bazı uygulamalarda Atatürk istismarcıları Kemalistlere karşılık daha samimi bir Atatürkçü portresi çiziyorlar.

Müslümanlar ve insani haklar konusunda duyarlı olan herkes ve her kuruluş tepkisini ortaya koymalı, meydanlara inmeli. Halkı bilinçlendirmeli. Ancak bu konuda bazı sıkıntılar var ve onları da görmek lazım. Birincisi, Ak Parti idaresine iradesini teslim eden Müslüman halk, süreç içinde inanç olarak çok yozlaştı ve duyarlılık kaybetti. Bırakın sıradan halkı, çok ciddi tevhidi mücadele veren İslami şahsiyetler ve kesimler Ak Parti ile birlikte sisteme entegre oldu veya tepkisizleşti. Bir noktada Erdoğan’ın dediği oldu; Müslümanların gazını aldı ve tepkisizleştirdi. Ellerine verdiği ekmeğe razı etti onları.

İkincisi Müslüman halkın haklarını siyasi alanda savunacak çok ciddi bir siyaset kurumu yok. Muhalefet gösterenler CHP, BDP, MHP olunca halk bunların doğrularına da kuşku ile bakıp, doğal bir refleks olarak Ak Parti’nin attığı adımları ya destekliyor veya sessiz kalıyor. Müslüman halk, Ak parti ile din konusunda malum olan muhalefete mahkum kalmış durumda. Ülkede Müslüman halkın temsiliyeti konusunda çok ciddi siyasi bir boşluk var. STK’ların etkisiz kaldığı alanda mazlum ve mağdurların sesini duyurma, İslami ve insani muhalif bir siyaset ortaya koyma zazureti doğmuştur.  Bizler bu boşluğu ve bu zarureti gördüğümüz için bir sorumluluk olarak Mustazaflar Hareketi’ni ilan ettik.

HAZIRLIKLAR TAMAM RESMİYET ARALIK’TA

Daha önce Mustazaflar hareketi olarak siyasete gireceğinizi ilan etmiştiniz? Bu konuda gelinen aşama nedir?

Hazırlıklarımız tamam. Aralık ayı içinde dilekçemizi verip, inşallah parti olarak hak mücadelemize devam edeceğiz. 

En çok merak edilen konu ise kuracağınız Partinin ismi ve Genel Başkanının kim olacağıydı. Bununla ilgili bir ilanınız olacak mı?

Parti ismi olarak ortaya çıkan pek çok seçenek içinde bizler kısaltması HÜDA PAR olan HÜR DAVA PARTİSİ ismini tercih ettik. Parti ilk etapta 30 kurucu üye tarafından kurulacak. Sonra bu kurucular kurulu, kongreye kadar çalışmaları yürütmek üzere kendi içlerinden geçici yönetim kadrosunu seçecek. 

Teşkilatlanma yapınızı biraz daha açabilir misiniz? Hangi illere ağırlık verdiniz?

İl ve ilçeler düzeyinde teşkilatlanma açısından şu anda kağıt üzerinde kadrolarımızı belirliyoruz. Parti kuruluş bildirimini gerçekleştirdikten sonra hızlı bir şekilde teşkilatlanmaya gideceğiz. İlk etapta hedefimizde yerel seçimler olduğu için de parti olarak önümüzdeki yerel seçimlere girmenin şartlarını yerine getirme önceliğine ağırlık vereceğiz. Bunun için de ülkenin doğusundaki il ve ilçelerde de ülkenin batısındaki il ve ilçelerde de teşkilatlanmaya gideceğiz inşallah. 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir