• DOLAR 32.585
  • EURO 34.788
  • ALTIN 2522.96
  • ...
İDDİA – Açlık grevleri yarın sona eriyor, İmralı’nın kapıları açılıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbil 

Abdullah Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca ve Newroz Uysal dün müvekkilleri ile görüşmek üzere İmralı Adası'na gitmişti. Görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Rûdaw Ankara Temsilcisi Şevket Herki, kulislerde İmralı Adası’ndaki görüşmelerden sonra önemli adımlar atılacağının konuşulduğunu söyledi.

Rûdaw Ankara Temeislcisi'nin aktardığı bilgilere göre, Türkiye ve Kürt illerindeki cezaevlerinde devam eden açlık grevleri yarın düzenlenecek olan bir basın açıklaması ile sona erdirilecek. Bu amaçla açlık grevi eylemcilerine müdahale edilmesi için bazı hastanelerde hazırlık yapıldığı iddia ediliyor.

“Çok olumlu gelişmeler var”

Konu hakkında Rûdaw’a konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Açlık grevlerinin son bulacağına ilişkin bize verilen net bir tarih yok. Ancak şunu söyleyebilirim ki çok olumlu gelişmeler var ve herkeste iyimser bir hava var. Herkes artık grevin bittiğinin açıklanmasını bekliyor” dedi.

“Leyla Güven yarın açıklama yapacak”

Edinilen bilgilere göre 197 gündür açlık grevinde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven yarın bir basın açıklaması yaparak açlık grevlerine son verdiklerini açıklayacak.

Konuya ilişkin Rûdaw’a konuşan ve gelişmeleri yakından takip eden bir kaynak, “Açlık grevlerine ilişkin yarın bir açıklama olacak. Beklenti açlık grevlerinin son bulması yönünde” dedi.

Avukatların yarın açıklama yapması bekleniyor

Öte yandan Öcalan’ın avukatlarının yarın bir basın açıklaması yaparak İmralı’d görüşmenin içeğini kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Kulislerde, İmralı’daki görüşmelere bundan sonra avukatların yanı sıra siyasetciler, kanaat önderleri ve toplumun diğer kesimlerinden belirlenen kişilerin de katılmasına izin çıktığı şekllinde iddialar bulunuyor.

Ancak bu konudaki gelişmelerin avukatların yapacağı açıklamadan sonra açığa çıkması bekleniyor.

kaynak: Rudaw

Bu haberler de ilginizi çekebilir