• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
İşgalci İsrail küçük kız çocuğunun ölümüne göz yumdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tedavi için Kudüs’e gönderilen ancak işgal çetesi israil'in ailesine refakatçi izni vermediği 5 yaşındaki Filistinli Ayşe El Lulu, hayatını kaybetti.

Beyin kanseri olan Ayşe’nin ailesinin tüm çırpınışlarına rağmen işgal çetesi israil güçleri, anne dahil hiçbir aile üyesine refakatçi izni vermemiş ve Ayşe’yi ameliyat olması için bir hemşire eşliğinde tek başına ambulansla Kudüs'e göndermişti.

AĞIR BİR AMELİYAT GEÇİRDİ
Ailesinden uzakta tek başına ağır bir beyin ameliyatı geçiren küçük Ayşe, ameliyattan sonra durumunun kritik olması nedeniyle Gazze'deki bir hastaneye sevk edilmişti. Ailenin verdiği bilgiye göre küçük kız, birkaç gün sonra Gazze'deki hastanede hayatını kaybetti.

FİLİSTİN SAĞLIK BAKANI'NDAN TEPKİ
Filistin Sağlık Bakanı Mai Alkaila, yaşanan trajediye ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Alkaila, yaşananların İsrail zulmünün ve Filistinlilerin çektiği acının bir yansıması olduğunu söyledi. Alkaila, “Ayşe, hastalıkla tek başına mücadele etmek zorunda kaldı. Küçük bir çocuk, tedavi süresince sevgi ve psikolojik destek sağlaması için annesi, babası veya erkek kardeşi yanında olmadan İsrail kontrol noktalarında nasıl tek başına yolculuk edebilir?" dedi.

kaynak: İHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir