• DOLAR 32.343
  • EURO 35.119
  • ALTIN 2240.887
  • ...
Erdoğan: "Türkiye bilim insanları için cazibe merkezi olacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar:

'FUAT SEZGİN'İN UZAKLAŞTIRILMASI TARİHİN EN BÜYÜK AYIPLARINDAN BİRİ'

“Dünya çapında böyle bir bilim adamının 1960 yılında İstanbul Üniversitesi'nden uzaklaştırılması tarihin en büyük ayıplarından biridir. Çalışmalarına daha sonra Almanya'da devam ettirdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fuat Sezgin hocamızın ülkemizde barındırılmamasının sebebi, yürüttüğü çalışmaların başındaki İslam ifadesidir. Bizim kıymetini bilemediğimiz hocamıza Almanya'nın sahip çıkması boşuna değildir. İlim insanına sahip çıkmadığınız zaman Alman sahip çıkar, eserleri de dünyada Almanca olarak yer bulur.”

"İLME SEVDALIYSANIZ İLMİN, İLİM ADAMLARININ ÖNÜNÜ AÇACAKSINIZ"

“Kendi ilim erbabımıza, ilmi birikimimize sahip çıkamamamızın sebeplerini iyi düşünmeliyiz. İlme sevdalıysanız ilmin, ilim adamlarının önünü açacaksınız, biz bunu yaptık. Sömürge aydınlarıyla da mücadele ettik, bu zihniyeti tümüyle ortadan kaldıramasak da bilimsel çalışmaları genişlettik. İslam'ın çok zengin bir medeniyet birikimi var. Medeniyet inşa etmek her topluma nasip olmaz, biz şanslı bir milletiz. Ülkemizi bilim insanları için cazibe merkezi haline getireceğiz. Fuat Sezgin hocamızın açtığı yol neler yapmamız gerektiğinin ipuçlarını veriyor.“

Bu haberler de ilginizi çekebilir