• DOLAR 32.341
  • EURO 35.123
  • ALTIN 2236.406
  • ...
​Avrupa Yetim Eli Afrika'da su kuyularının açılışını yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Yardım Kuruluşu (İnternational Help Organization) Avrupa Yetim Eli, hayırseverlerin bağışlarıyla Afrika'da bulunan Nijerya ülkesinin Lagos kentinde birçok su kuyusu açtı.

Avrupa Yetim Eli, bir taraftan ihtiyaç sahibi, mağdur, yetim ve öksüzlere yönelik çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan da Afrika’da içme suyu bulmakta zorlanan insanlar için su kuyuları açmaya devam ediyor.

Nijerya'da açılan su kuyuları hakkında bilgi veren Avrupa Yetim Eli Köln Temsilcisi Cahit Ataş, "Uluslararası Yardım Kuruluşu Avrupa Yetim Eli olarak Afrika'nın Nijerya ülkesine 'Ramazan 2019' programı dahilinde geldik. Burada yaptığımız çeşitli yardımlardan sonra şimdi de su kuyuların açılışlarını yaptık. Biten tüm su kuyularının açılışlarını dualarla yaptık. Açılan kuyularımız mescitlerin avlusunda cami cemaatiyle çevre halkın hepsi su kuyusundan faydalanıyor. Neredeyse tüm mescitler harabe konumunda kapı ve pencereleri yok. Sadece bir duvarı var. Bu konuda da desteklerinizi bekliyoruz. Bazı su kuyularımızın da yer tespitini yapıp tabelalarını diktik. Açılışını yapamadığımız su kuyularının açılışları daha sonra yapılacak. Su kuyularında destek olan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz. Afrika'da su kuyusu ihtiyacı var. Su çok önemlidir." dedi.

Hayırseverlere çağrıda bulunan Ataş, "Herkesin desteğini bekliyoruz. Avrupa Yetim Eli aracılığıyla avrupayetimeli.com sayfasından da ulaşıp yardım edebilirsiniz. Su kuyularımız sadece Afrika ile sınırlı değildi. Somali, Kenya, Arakan mülteci kapları, Bangladeş, Filistin ve Afrika'nın birçok ülkesine su kuyuları açıyoruz. Herkesten destek bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Camilerinin yanında açılan su kuyuları için hayırseverlere teşekkür eden cami imamları, camilerinin tamamlanması için hayırseverlerden destek beliyor.

Açılışları yapılan su kuyularının başında toplanan Nijeryalı çocuklara balon ve çikolata veren Avrupa Yetim Eli Geislingen Temsilcisi Nizamettin Aygan, kadınlara ise eşarp hediye etti. (Mehmet Sait Çelik –İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir