• DOLAR 32.338
  • EURO 35.202
  • ALTIN 2246.473
  • ...
‘’Hadisler Işığında Hayatımız’’ etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Kız İHL Okulu tarafından "Hadisler Işığında Hayatımız" konulu düzenlenen etkinlikte Hadis'in önem ve ehemmiyetine vurgu yapıldı.

Program Asya Çakmak adlı öğrencinin okuduğu Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başlayıp günün anlam ve önemini anlatan konuşma ile devam etti.

İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Büşra Şentürk de İslam'da Hadis’in önemi ve hadissiz İslam'ın mümkün olamayacağına dikkat çekti.

Şentürk, "Yüce yaratıcı, insanoğlunu mükemmel bir şekilde yaratmıştır. Fakat bu mükemmelliğe rağmen insan ilahi hitaba muhatap olacak yapıya sahip değildir. Bu sebeple dünyada insan hayatının başladığı günden itibaren Allah’u Teâlâ insanların arasından seçtiği kulları insanlara göndererek kul ile Allah arasındaki irtibatı sağlamıştır. Bütün peygamberler Allah’ın emir ve nehiylerini onun kullarına ulaştırmak ve onlara doğru yolu göstermekle görevlendirilmiş hidayet elçileridir. Peygamberler bu kutsal görevi hakkıyla yerine getirmişlerdir." dedi.

 Bu etkinliği yapmamızın amacı İslam’ın temel kaynaklarından olan hadis ve sünnetin önemini kavratmak, hadis metinlerini okuma ve anlama yeterliliği kazandırarak, hadislerin ışığında güncel olayları doğru yorumlamalarına yardımcı olmak, ahlaki değerler kazandırmak ve bu değerlerin oluşmasındaki hadislerin rolünü fark ettirmek, Kuran'la yetinme çağrısı ve sünnetsiz İslam anlayışı gibi yok sayan kişilerin söylemlerinden öğrencilerimizi uzak tutup, gerçeği bulma konusunda bilinçlendirmektir." ifadelerini kullandı.  

Program; okunan ilahiler ve ana sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteriler ile sona erdi.

Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Okulu tarafından konferans salonunda düzenlenen Programa; Belediye Başkan Vekili Dürri Narin, Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, HÜDA PAR İlçe Başkanı Osman Göçmen, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Cidir, protokol üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir