• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
ABD UNRWA'nın kapatılmasını istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her konuda siyonist işgal rejiminin ağzıyla konuşan ve onun çıkarlarına hizmet eden ABD'nin Ortadoğu Elçisi Jason Greenblatt, BM Yakındoğu Filistin Mültecilerine Yardım ve Çalıştırma Ajansının (UNRWA) kapatılmasını ve hizmetlerinin de bu mültecileri barındıran ülkelere devredilmesini istedi.

BM Güvenlik Konseyi önünde yaptığı konuşmada Filistin meselesi üzerinde de duran Greenblatt, UNRWA örneğinin Filistin halkını başarısız kıldığını iddia etti.

Greenblatt, UNRWA'nun çalışmalarında Filistinlilerin yanıltıldıklarını, siyasi piyonlar gibi kullanıldıklarını, kendilerine insan muamelesi yapılmak yerine ticari mal gibi davranıldığını ileri sürdü.

Greenblatt konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bu ajansın hizmetlerini alan Filistinliler daha iyisini hak ediyorlar. Bu gerçeği halletmek için israil ile Filistin arasında kapsamlı bir çözüm sağlanmasını beklememiz gerekmiyor. Bu mültecileri barındıran ülkelerle irtibata geçmemiz ve UNRWA'nın hizmetlerini bu ülkelere veya yerine göre uluslararası veya yerel sivil toplum kuruluşlarına devretmemiz gerekir."

İşin gerçeğinde böyle bir yönteme başvurulması durumunda Filistinli mültecileri barındıran ülkelerin onları daha fazla sefalete itmekten başka bir şey yapmayacaklarını, sivil toplum kuruluşlarının ise bu imkânlara sahip olmadıklarını bilmesine rağmen Filistinli mültecilerin artık yurda dönüş ilkelerini unutmaya ve yaşadıkları ülkelerin vatandaşlıklarına geçmeye zorlanmaları için bu yöntemin bir atlama taşı olarak kullanılabileceğini bilen ABD elçisinin asıl niyetini gizleyerek Filistinli mültecilerin iyiliğini düşünüyormuş gibi bir dil kullanması dikkat çekti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir