• DOLAR 32.348
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.9
  • ...
Debka sitesinden ABD ile İran, görüşecek iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD ile İran arasındaki yükselen tansiyonu gidermek ve iki ülkeyi buluşturmak için bazı ülkelerin harekete geçtiği bildirildi. ABD ile İran arasında çıkacak muhtemel bir savaşta en çok etkilenecek ülkelerin başında gelen Irak'ın, Washington ile Tahran arasındaki gerginliği gidermek için aracı olduğu öğrenildi.

İşgalci İsrail'in Debka haber sitesinde yer alan habere göre; Iraklı yetkililerin devreye girmesi üzerine ABD ve İran'lı yetkililerin Irak ya da Katar'da görüşme kararı aldıkları ileri sürüldü.

Görüşme tarihinin açıklanmadığı ve gizli olacağı belirtilen haberde, ABD ve İran arasında müzakereye dönüşmemiş gizli bir diyalogun söz konusu olduğu belirtildi.

TANSİYONU DÜŞÜRME KARARI

Yapılacak görüşmede tarafların, gerilen ilişkileri ve bundan kaynaklı yükselen tansiyonu düşürmeyi ele alacakları ifade edildi.

Debka sitesinde yer alan haberde, taraflar arasında temas kurulduğu ve müzakare zemini arandığı vurgulandı.

 TRUMP, ‘SAVAŞ İSTEMİYORUZ' DEMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump daha önce yaptığı açıklama ve attığı tweetlerde İran'a sert uyarılarda bulunsa da, savaş istemediklerini belirtmişti.

İran dini lideri Ali Hamaney de, ABD ile savaşmak istemediklerini ifade etmişti.

ABD, taraflar arasında gerginliğn tırmanmasıyla Ortadoğu ve körfez'deki askeri gücünü arttırdı.

“IRAK ARABULUCU OLMALI”

Irak Milli Hikmet Hareketi Lideri Ammar Hekim önceki gün yaptığı açıklamada, Irak hükümetinin ABD-İran arasında yaşanan gerilimlerin azalması için Tahran ve Washington hattında arabuluculuk yapması gerektiğini söylemişti.

Öte yandan İsrail Debka haber sitesinde çıkan haberle ilgili Irak, ABD ve İran'dan şu ana kadar herhangi bir resmi açıklama yapılmadı

Bu haberler de ilginizi çekebilir