• DOLAR 32.627
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2493.864
  • ...
"Âlimlerin kanının akıtılmasından Suudi yöneticiler sorumludur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Suudi rejiminin, Ramazan ayından sonra davetçi kimliği ile bilinen Selman Avde, Avd Karni ve Ali Ömeri adındaki 3 büyük âlimi idam etmeye hazırlandığı belirtildi.

Küresel çaptaki davet çalışmalarıyla birlikte, özellikle sosyal medyada çok fazla tanınan âlimlerin idam edileceğiyle ilgili haberlere tepki gösteren Hamas'ın Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk, "Âlimlerin kanının akıtılmasından Suudi yöneticiler, bu hükmü verenler, hâkimler ve hükmü duyup bu kişilere yardım etmeyen herkes sorumludur." dedi.

Öte yandan Suudi rejiminin bu kararına tepkiler devam ediyor. Krallık rejimine, düşünce mahkûmlarının serbest bırakılması, akademisyen, âlimler, davetçiler ve aktivistlere yönelik tüm adil olmayan yargılamaları durdurması çağrısı yapıldı.

Suudi rejimi 2017'de tutuklanan Avde'ye, "Riyad'ın Katar'a uyguladığı ablukaya karşı çıkma, Müslüman Kardeşler Teşkilatıyla iş birliği, hükümetin başarılarına karşı kinayede bulunma" gibi 37 ayrı suçlama yöneltmişti.

Ülkede geçen ay "terör örgütü kurmak ve düşmanla iş birliği yapmak" suçlamasıyla 37 âlim ve davetçi daha idam edilmişti. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir