• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Yeşil alan miktarını 15 kat arttırdık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı, Şahinbey Parkı, Şelale Park başta olmak üzere 607 adet park yaparak Şahinbey ilçesine kazandırdıklarını belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yeşil alan miktarını 15 kat arttırdıklarını söyledi.

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşların parklarda daha fazla zaman geçirmeye başladığına dikkati çeken Tahmazoğlu, "Göreve geldiğimiz günden bu yana yeşile önem verdik. 2009 yılından bu yana 607 park yaptık ve vatandaşlarımızın hizmetine sunarak Şahinbey ilçesinde yapılmayanları gerçekliştirdik." dedi.

Tahmazoğlu, "Vatandaşlarımızın ailesiyle birlikte eğlenip, sporlarını yapabilmeleri için parklarımıza spor aletleri, yürüyüş yolları yaptık. Başka şehirlerden ilçemizi ziyaret edenler, Türkiye'de burası kadar yeşil bir alanın olmadığını söylediler. Kişi başına düşen yeşil alan miktarını 14 metrekareye çıkardık. Parklarımız bu yaz aylarında da çocukların, annelerin ve babaların en fazla zaman geçirdiği alanlar olacak." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir