• DOLAR 32.338
  • EURO 35.221
  • ALTIN 2247.08
  • ...
Zoonoz hayvan hastalıkları eğitimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan "Zoonoz Hayvan Hastalıkları Eğitimi" konusunda iş birliği yapılmasına dair protokol gereğince Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ile hastalığın bulaşması ve yayılmasında kenelerin rolü konularında eğitim düzenlendi.  

Eğitime İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde görev yapan doktorlar ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde görev yapan veteriner hekimler katıldı. Eğitim çalışmasında konu uzmanı personel tarafından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının insanlarda meydana getirdiği belirtiler, hastalığın teşhisi ve tedavisi, hastalıkla mücadele konuları ile hastalığın yayılmasında en büyük etken olan kenelerin özellikleri, yaşam döngüsü, hastalığın bulaşması ve yayılmasındaki rolü, kenelerle mücadele yöntemleri, hastalığın hayvanlarda meydana getirdiği belirtiler hakkında bilgiler verildi. Hava sıcaklığının artmasının ardından kenelerin aktif hale geçtiği ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı konusunda dikkatli olunması gerektiği belirtilerek alınması gereken tedbirler anlatıldı.

Ayrıca, eğitimde hayvanlardan insanlara geçen hastalıklarla (zoonoz) etkin bir mücadele için gerekli olan insan sağlığı, hayvan sağlığı ve çevre sağlığı konularının birlikte ele alındığı "Tek Sağlık" yaklaşımının önemi belirtildi. Sağlıklı bir toplum için beşeri hekimlik ve veteriner hekimlik arasındaki işbirliğinin önemi vurgulandı.

Eğitim sonunda doktorlar ve veteriner hekimler eğitimin çok verimli geçtiğini, zoonoz hastalıklarla mücadelede multidisipliner bir çalışmanın benimsenmesinin çok önemli olduğunu belirttiler. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir