• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Başıboş köpekler tehlike saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinin merkez mahallelerinde sıklıkla gezen onlarca başıboş köpek halkı tedirgin ediyor. Özellikle sabahın erken saatlerinde sürü halinde gezen köpekler tehlike saçıyor.

İlçe merkezindeki cadde, sokak ve evlerin önünde sıklıkla rastlanan köpekler vatandaşları korkutuyor. Başıboş köpekler için bir an önce yetkililerin tedbir alması ve harekete geçmesi gerektiğini söyleyen vatandaşlar, oluşabilecek olumsuz durumlarda ise şikâyetçi olacaklarını ifade ediyorlar.

Belediyenin bu konuda biran önce önlem alması gerektiğini ifade eden ve isminin yazılmasını istemeyen bir vatandaş, "İlçenin birçok mahalle, cadde, sokak, evlerin önü ve bunun gibi birçok yerde başıboş köpekleri görmek mümkün. Özellikle de köpekler sürü halinde gezerken çok daha tehlikeli olabiliyorlar. Çocuklar ve bayanlar bu köpekleri gördüklerinde korkuyorlar. Saldırgan ve çok tehlikeli olan köpekler de var. Bunun önleminin biran önce alınmasını istiyoruz. Aksi takdirde yetkililer bu konuda sorumlu olacaklardır. Bu işle görevli olanlar, bu başıboş köpekleri mutlaka görüyorlar, peki niçin tedbir almıyorlar, merak ediyoruz. Köpeklerin birilerine saldırıp yaralaması mı lazım? İhmal etmek farklı sonuçlar ortaya çıkarabilir." diye konuştu. (Ramazan Şefkatlı-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir