• DOLAR 32.365
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2324.805
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletin olmadığı bir devlet yıkılmaya mahkumdur
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcısı Kura Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adaletin önemine vurgu yaparak, adaleti olmayan devletin temelsiz bina gibi yıkılmaya mahkum olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kura çekerek görevlerine başlayacak olan bin 446 adli yargı hâkimi ve cumhuriyet savcısını tebrik etti.

Devletin; adalet üzerinde yükselip, gelişip, güçlenip, büyüdüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Adaletin olmadığı bir devlet, tıpkı temelsiz bir bina gibi, eninde sonunda yıkılıp gitmeye mahkûmdur. İlk insandan beri devam eden adalet arayışı, kıyamete kadar da sürecektir. İnsanlık tarihinin tüm önemli dönüm noktalarının gerisinde, öyle veya böyle, adalet arayışından kaynaklanan kıyamlar, mücadeleler, başkaldırılar vardır. Bugün de dünyada en çok ihtiyaç duyulan, en çok beklenen adalettir, adaleti tesis için ihtiyaç duyulan siyasi, ekonomik, sosyal taleplerdir." dedi.

Zihinlerini ve kalplerini sapkın inançlara, ideolojilere, çıkarlara kiralamış olanların adalet dağıtması mümkün olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu meslek sadece Hakka, hakkaniyete, hukuka adanmışlığa izin verir. Adalet yolundan sapanların akıbeti, yine hukuk içinde hesap vermektir." diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâkimin ve savcının en büyük murakıbı kendi vicdanıdır. Kanunlar, ne kadar dikkatli ve ayrıntılı yazılırsa yazılsın, sonuçta bunun uygulamadaki karşılığını ortaya koyacak olan sizlersiniz. Milletine karşı sorumluluğunu ve vicdanını önde tutan bir hâkim ve savcı vasat bir kanunu en ideal şekilde uygulayabilir. Buna karşılık kendine başka ölçüler edinen bir hâkim ve savcı en iyi, en detaylı kanunu bile vicdanları kanatacak kararların aracı hâline getirebilir” açıklamasında bulundu. (İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir