• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"ABD Filistinlileri cezalandırmaya israili desteklemeye devam ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze'ye Destek İçin Uluslararası Toplumsal Heyet'in başkanı Isam Yusuf, ABD yönetiminin Filistin halkını cezalandırmaya, Filistinlileri hesapsız kitapsız öldüren ve esir alan siyonist terör çetesine ise bütün yardımı ve desteği sunmaya devam ettiğini dile getirdi.

Yusuf, ABD'nin Ortadoğu Elçisi Jason Greenblatt'e verdiği cevapta kendilerinin barış konusundaki yaklaşımlarının sadece ekonomik değil aynı zamanda siyasi olduğunu belirterek; "Filistin'in ekonomik durumunun araştırılması ve yardım edilmesi faydalıdır. Ama ABD'nin şu bakış açısıyla değil." dedi.

Yusuf, ABD'nin BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı UNRWA'ya tahsis edilen yardımı kesme kararını ve Filistinli mültecileri sadece 40 bin kişi olarak gören bir tasarıyı yasalaştırma çabalarını anlamanın nasıl mümkün olabileceğini sordu.

Yusuf, ABD'nin Filistin'in Washington Büyükelçisi'ni kovmasını ve ABD Kongresi'nin, Filistin Yönetimi'nin şehit ve esir ailelerine yardım vermeye devam etmesi durumunda bu yönetime yardımı kesmesine dair yasayı kabul etmesini hatırlattı.

Yaşananların ABD'nin gariplikleri olduğunu dile getiren Isam Yusuf, Filistinlilere karşı bütün bunları yapan ABD'nin diğer taraftan işgal yönetimini bütün saldırılarında ve siyasetlerinde, Filistinlilerin yardımlarını azaltmasında ve onlara karşı sürdürdüğü savaşta desteklediğini, bunları yapan ABD'nin bir de barıştan söz edebildiğini dile getirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir