• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
İdam için Bayramı bekliyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suud barbar rejimi 20 aydır sebepsizce esaret altına aldığı 3 değerli alimi; Şeyh Selman Awde ve Ali Ömeri'yi Ramazan ayı bitimiyle idam etmeye hazırlanıyor.
Krallığa yönelik ilmi eleştirilerde bulunan Şeyh Selman Awde  20 ay önce gözaltına alınan Suudi Arabistan'ın en önemli ilim adamlarından sayılıyor.

Tutuklananlar arasında en dikkat çeken isimlerden biri olan Şeyh Selman el Awde, Körfez Savaşının ardından Suudi Arabistan yönetimine yönelik eleştirileri nedeniyle 1994-1999 yılları arasında hapsedilmişti.

Sonraki yıllarda daha çok ilmi çalışmaları ile gündeme gelen Awde Katar krizinde iki kardeş ülke arasında bu gerilim olmamalı twitinden dolayı tutuklandı.

Şeyhin suçlandığı twit Katar emiri ve Suudi Veliaht Prens kastedilerek "Allah, haklarının iyiliği için onların kalplerini birbirine yaklaştırsın" ifadelerini kullandığı tiwit olmuştu.  

Sosyal medyada 14 milyon takipçisi olan Awde’nin ve arkadaşlarının asılarak katledilmesinin Ramazan sonrasına bırakıldığı iddia ediliyor.

Sosyal medyada paylaşımlarda bulunan kullanıcılar İslam Dünyasının, bu değerli ilim adamlarının katledilmesine razı olmaması gerektiğini ve müslüman devlet adamlarının Krallık rejimini bu idamdan vazgeçirmeye çalışması gerektiği yorumlarında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir