• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Bahreyn Konferansı ABD'nin Filistin davasını tasfiye için attığı bir adımdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Husam Bedran, Washington'un Bahreyn'de ekonomi içerikli bir buluşma düzenlenmesi çağrısının, ABD'nin Filistin davasını tasfiye amacıyla işgal rejimiyle birlikte attığı bir adım olduğunu söyledi.

Filistin halkının Yüzyılın Anlaşması'nı reddetme konusunda birlik içinde olduğunu, bu anlaşmanın tamamen siyonist işgalin yararına planlanmış olduğunu dile getiren Bedran, "Biz işgal altında yaşayan bir halkız. Davamız, vatanı bağımsızlığına kavuşturmak ve geleceğimizi belirlemektir. Birtakım ekonomik planlar vasıtasıyla işgalin güzelleştirilmesi çabaları sonuç vermeyecek çabalardır. Biz şehidlerimizin kanlarına ve esirlerimizin çektiği eziyetlere karşı vefakâr insanlarız." dedi.

Dünyada, Filistin halkını haklarından vazgeçmeye ve ilkelerinden taviz vermeye zorlayabilecek bir güç bulunmadığını ifade eden Bedran, bütün Arap dünyasını ve uluslararası organları Bahreyn'de yapılması planlanan buluşmayı ve benzerlerini boykot etmeye çağırdı.

Bedran bu olayın, Hamas'ın bütün grupları, güçleri, seçkinleri ve Filistin halkının değişik oluşumlarını başta Yüzyılın Anlaşması olmak üzere bütün haklara tecavüzlerin karşısında ortak strateji geliştirmek amacıyla ittifaka çağırması için bir fırsat olduğunu belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir