• DOLAR 32.349
  • EURO 35.139
  • ALTIN 2307.703
  • ...
​"Devletler yetimlerin ihtiyaçlarına cevap veremiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Dünya Yetimler Günü münasebetiyle İHH ve Kızılay Adıyaman şubeleri tarafından yetimler ve aileleri için iftar programı düzenlendi.

Kentte bulunan 486 yetim için düzenlenen iftar programı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra ilahiler eşliğinde sema gösterimi sahnelendi.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İHH Adıyaman Şube Başkanı Mahmut İzci, Ramazan'ın rahmet ve bereket iklimi olduğunu söyledi.

Yetimlere sahip çıkılması gerektiğini belirten İzci, "Bu ayda tutulan oruçlar, yoksulu, garibi ve elbette ihtiyaç sahibi muhacirleri ve yetim çocukları daha iyi anlayabilmek için güzel bir ortam oluştururken, yapılan hayır ve hasenatta da yetim çocuklar için de bir pay ayırabilmek için de güzel bir ortam. O nedenle Dünya Yetimler Günü’nün on bir ayın sultanı Ramazan ayı içerisinde olması uygun görüldü. Yeryüzünün tüm yetim çocuklarını, kimsesizlerini, terk edilmiş yavrularımızı hedefleyerek çıktığımız bu güzel yolculuğumuzda yetim yavrularımızı Efendimizin (sallahu aleyhi vesselem) emanetleri olarak görüyoruz." dedi.

Her yıl çıkan savaşlarla milyonlarca çocuğun yetim kaldığına dikkat çeken İzci "Kıtaların kesiştiği, denizlerin birleştiği bir coğrafyanın sakinleri olarak hem coğrafi anlamda hem de kadim bir tarihi misyonun takipçileri olarak üzerimizde bulunan sorumluluğun farkındayız. Bugün hala Ortadoğu’da, Afrika’da, Kafkasya’da, Uzak Asya’da savaşların, insan eliyle gerçekleşen afetlerin, yoksulluk ve her alanda yaşanan mahrumiyetlerin neticesinde 400 milyon çocuğun yetim kaldığını ve her yıl bu güzel çocuklarımıza 3 milyonun üzerinde yeni yetim ve terk edilmiş çocuğun katıldığı bilgisi gerçekçi, planlı ve programlı bir faaliyet takvimi hazırlama mecburiyetimizi önümüze koyuyor."  ifadelerini kullandı.

"Art niyetli yapılanmalar her gün maalesef binlerce çocuğumuzu öğütüyor"

Derin güçler ve kötü niyetliler tarafından asli değerlerinden uzaklaştırılan ve yetim bırakılan çocukların korunması gerektiğini vurgulayan İzci "Devletlerin çocuklarımızla ilgili olarak ortaya koydukları sosyal politikalar maalesef ki bugünkü ihtiyaca cevap veremiyor. Çocuklarımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için daha güçlü ve sürdürülebilir sosyal çalışmalar ortaya konmalı. Zira hedef kitlesi sadece çocuk olan art niyetli yapılanmalar her gün maalesef binlerce çocuğumuzu öğütüyor. Her gün 10 bine yakın çocuğun yetim kalması, senede 2,5 milyon çocuğun kaçırılarak satılıyor olması meselenin ne kadar derinleştiğini ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir