• DOLAR 32.601
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2409.648
  • ...
“Sınavların belirli merkezlerde yapılması öğrencileri mağdur ediyor”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Sınav ücretlerine yapılan zamlar ve bazı sınavların belirli illerde yapılmasının öğrencileri mağdur ettiğine dikkat çeken eğitim sendikaları, ücretlerin öğrencileri rahatlatacak bir seviye düşürülmesi gerektiğini vurgu yapıyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) ve diğer sınav merkezlerinin, son zamanlarda sınav ücretlerine yaptıkları fahiş zamlar, hem sınava girecek adayların hem de eğitim sendikalarının tepkisine neden oldu.

Türkiye’de özellikle son dönemlerde sınav ücretlerine yapılan zamların, sınava girecek olan adayları çok ciddi bir şekilde üzmekte ve rahatsız etmekte olduğuna dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Bitlis Şube Başkanı Cabir Durak, konu hakkında ÖSYM’den adım atılmasını beklediklerini söyledi.

Öğrencilerin en büyük sıkıntılarından birisinin de bazı sınavların belirli merkezlerde yapılması olduğunu belirten Durak, “Sınava girenlerin en büyük sıkıntılarından birisi de bazı sınavların tüm illerde olmamasıdır. Bu otomatikman sınava girecek adayın vereceği ücreti iki katına çıkarıyor. Hem gidiş geliş ücretleri hem konaklama ücretleri hem de sınav ücretini ödemesi durumunda, gerçekten ciddi mağduriyetler oluşmaktadır.” dedi.

“Sınav ücretlerine yapılan fahiş zamlar öğrencileri mağdur ediyor”

Sınav ücretlerine yapılan zamların öğrencileri mağdur ettiğini dile getiren Durak, şunları söyledi:

“Bunun yanında son dönemde yapılan zamlarla beraber maalesef adayların sınav ücretlerine olan tepkileri bize ulaşıyor. KPSS, LGS, YDS gibi bazı sınav ücretlerinin fahiş bir şekilde yükseltilmesini doğru bulmuyoruz. Sınava girecek olan öğrencilere, imkânların daha da kolaylaştırılması, bunları teşvik edici yönde uygulamaların olması, alanda da ciddi bir şekilde rahatlamaya neden olacak. Bundan dolayı ÖSYM’yi sınavlarla ilgili yaptığı bu zam oranlarını, sınava girecek adayları memnun edecek bir orana düşürmesini talep ediyoruz. İnşallah bu konuda ÖSYM bir adım atar.” (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir