• DOLAR 32.347
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2310.164
  • ...
Tepkilere neden olmuştu referanduma gidilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ'da Rüstem Paşa Mahallesi'ndeki köprülü kavşak nedeniyle esnafın işleri olumsuz yönde etkilenmiş ve vatandaşlar ise ev mahremiyetinin ihlal edildiğini söylemişti. Konuyu "Esnaf ve vatandaşlardan köprülü kavşak tepkisi" başlığıyla gündeme taşıyan İLKHA'nın haberinin ardından Elazığ Belediyesi, konuya ilişkin referandum kararı aldı.

Hamza Yanılmaz Köprülü Kavşağı'nın üst kısmının yıkılmasıyla ilgili gelen talep için Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğluları, kavşağın üst kısmının yıkılıp yıkılmamasıyla ilgili sandıklar kurulup halk oylaması yapılacağını duyurdu.

Konuyla ilgili Elazığ Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, "2018 yılında yapımı tamamlanan Hamza Yanılmaz Katlı Kavşağının üst kısmının yıkılıp yıkılmamasıyla ilgili Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın talimatıyla Rüstempaşa ve Mustafapaşa Mahallelerinde esnaf ve vatandaşlara yönelik Halk Oylaması yapılacak. Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın kavşağın bulunduğu bölgeye yaptığı ziyaretlerde esnaf ve vatandaşlardan gelen köprünün yıkılması talebi sonucunda yapılmasına karar verilen Halk Oylaması, 22-23-24 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Oylama için kavşağın iki noktasına sandık kurulacak ve oy kullanma işlemi 09.00-16.00 saatleri arasında yapılacak. Ali Rıza Septioğlu Bulvarı, Adnan Orakçıoğlu Caddesi ve Şeyh Şamil Bulvarını kapsayan üst geçidin yıkılıp yıkılmayacağına oylama sonucuna göre karar verilecek." ifadelerine yer verildi. (Mustafa Daştan - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir