• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Sudan’da müzakerelerde yine uzlaşı çıkmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Askeri Geçiş Konseyi ile ÖDBG, seçimlerden önce üç yıllık bir geçiş dönemi üzerinde anlaşmaya varmıştı. Ancak geçici otoriteye asker ve sivillerin katılım oranları konusundaki çıkmaz sürüyordu.

Askeri Geçiş Konseyi tarafından yapılan açıklamada,  ÖDBG ile aralarındaki yaşanan ana ihtilafın geçici otoriteye asker ve sivillerin katılım oranları konusunda yaşandığı belirtilerek, “Tarihsel sorumluluğumuzun farkındayız. Sudan halkının isteklerini karşılayan ve şanlı Aralık Devrimi'nin hedeflerine ulaşan acil ve tatmin edici bir anlaşmaya varmaya çalışacağız” ifadeleri kullanıldı.

Askeri Geçiş Konseyi ile ÖDBG arasındaki görüşmeler 72 saatin ardından pazar günü tekrar başlamıştı.Ancak, Hartum'daki başkanlık sarayında dün düzenlenen müzakere turundan olumlu bir sonuç çıkmamıştı.

Eski Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir’e yönelik protestoları yöneten ve ÖDBG’ye başkanlık eden Sudan Meslek Odaları Birliği (SPA), Askeri Geçiş Konseyi’ni müzakereleri askıya alarak oyalama taktiği yapmakla suçladı.

SPA, bugün Askeri Geçiş Konseyi’nin devrilmesi çağrısında bulunan sesini yükselterek, 23 Mayıs Perşembe gününden itibaren ülke genelinde sivil itaatsizlik ve genel grev çağrısı yaptı.

Askeri Geçiş Konseyi’nin egemen konseyde çoğunluk istemesine dikkat çeken SPA, bu tutumun değişim koşulunu karşılamadığına, devrimin politik ve sosyal içeriğini yansıtmadığına vurgu yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir