• DOLAR 32.523
  • EURO 34.559
  • ALTIN 2492.208
  • ...
'Şehidin annesine 5 yıl hapis isteniyor'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal yargısı, Devabişe ailesini yakan yahudi çetelerini beraat ettirirken, Aişe Rabi'nin kafasına 2 kg ağırlığında kaya atarak onu hunharca katleden yahudi teröristi hapisten çıkarıp ev hapsine mahkum ederken, iki bacağını kaybetmiş engelli Filistinli İbrahim Ebu Süreyya'nın işgal askerleri tarafından kafasına kurşun sıkılarak öldürülmesiyle ilgili dava dosyasını kapatırken şehit Eşref Nealive'nin annesi için, sırf bir şehidin annesi olmasından dolayı 50 milyon şikel (84 milyon 371 bin lira) para cezası ve beş yıl hapis cezası istiyor.

İşgal Mahkemesi'nin söz konusu parayı şehit Eşref Nealive'nin Barkan yahudi yerleşim merkezine ait sanayi sitesinde öldürdüğü yerleşimcilerin aileleri için tazminat olarak istediği ifade edildi.

Filistin Esir Araştırmaları Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre işgal yönetimine ait Salim Mahkemesi'nin yargıcı Nealive'nin annesinin avukatı Miraf Hori'ye Eşref Nealive'nin öldürdüğü yerleşimcilerin ailelerinin 50 milyon şikel tazminat ve 5 yıl hapis istediklerini ve onların isteklerinin kabul edildiğini bildirdi.

Yine Filistin Esir Araştırmaları Merkezi'nin verdiği bilgiye göre şu anda esir durumdaki anne Vefa Nealive hakkında hüküm duruşması bugün yapılacak ve kararın bugün çıkması ihtimali bulunuyor.

7 Ekim 2018'de Eşref Nealive kendisinin de çalıştığı, Batı Yaka'daki Barkan yahudi yerleşim merkezi sanayi sitesinde biri erkek biri kadın iki yahudi yerleşimciyi öldürmüş, üçüncü kişiyi de yaralamıştı.

İşgal güçleri onu iki ay aradıktan sonra bir işgalci grup Batı Yaka'nın kuzey kesimindeki Nablus şehrinin doğusunda bulunan Asker El-Cedid kampında sığındığı bir evde şehit etmişti.

İşgal güçleri onun anne babası ve bir kardeşini, eylem niyetini bildikleri halde haber vermeme şüphesiyle tutuklamış ve ailesinin evini de yıkmışlardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir