• DOLAR 32.574
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2425.443
  • ...
"Yetimler bizlere Allah'ın emanetidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bitlis İHH) ve Tatvan Belediyesi tarafından, her yıl Ramazan ayının 15'inci gününde kutlanan "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla yetim ailelere yönelik bir iftar programı düzenlendi.

Tatvan Belediyesi Fuar Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen iftar programı yoğun ilgi gördü. İftar programında yetimlerle bir araya gelen davetliler, yetimlere yakın ilgi gösterirken, iftar programına katılan yetim çocukların sevinci ise gözlerinden okundu.

Düzenlenen iftar programında konuşan Bitlis İHH Başkanı Muzaffer Taşcan, İHH'nın teklifi ile Ramazan ayının 15'inci gününün "Dünya Yetimler Günü" olarak kutlanmaya başlandığını söyledi.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da "Dünya Yetimler Günü"nde yetim aileleri unutmayarak Tatvan Belediyesi'nin de katkılarıyla iftarda ağırladıklarını belirten Taşcan, "Bitlis İHH olarak bizler yetimlerimizi ve yetim ailelerimizi yılda sadece bir gün değil, yılın 365 günü hatırlıyoruz. Yıl boyunca yetim ailelerimizin yanlarında oluyor, onların sorun ve sıkıntılarıyla ilgilenmeye, varsa ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bizler tüm bunları tamamen gönüllü olarak ve yine gönüllü hayırseverlerin destek ve katkılarıyla yapıyoruz. Çünkü yetimler, bizlere Allah'ın emanetidir. Bizler de bu emanetlere en iyi şekilde sahip çıkmak adına onların dertleriyle dertleniyor, imkânlar dâhilinde de varsa sorun, sıkıntı ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz." dedi.

Son olarak hayırseverlere çağrıda bulunan Taşcan, şunları söyledi:

"Rabbimizin bizlere emanet olarak bıraktığı yetimlere yılda sadece bir gün değil, yılın 365 günü sahip çıkma adına şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da yine gönüllü ve hayırsever insanlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Gönüllü ve hayırsever destekçi sayımız arttıkça, inşallah buna bağlı olarak bu ailelerimizin de sorun ve sıkıntıları en aza inmiş olacaktır. Ben bu duygu ve düşüncelerle ilk günden bu yana bizlerle birlikte olan tüm gönüllülerimize ve şimdiye kadar bizlerden desteklerini esirgemeyen tüm hayırseverlerimize, ayrıca bu iftar programının düzenlenmesinde bizlere katkı sunan Tatvan Belediyesi'ne teşekkür ediyorum." (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir